Fabian Houweling.
Fabian Houweling. (Foto: )

Drie jonge regionale bands met punk en grunge in De Piek

VLISSINGEN - De Piek wil er ook graag zijn voor Zeeuwse jongeren. Daarom presenteert de Vlissingse concertzaal vrijdag 13 mei in samenwerking met Fabian Houweling een avond punk en grunge, met de veelbelovende bands Waested, Mindfuel en Rites.


Waested is het project rondom Fabian Houweling, met inspiratie van bands als Blink 182, Linkin Park, Yungblud, ofwel ergens tussen alternative rock en pop. Basgitarist en zanger Houweling begon met Waested om zijn persoonlijke gevoelens en emoties te kunnen uiten. Dat resulteert in soms vrolijk klinkende nummers met toch ook gevoelige teksten.

Het West-Brabantse vijftal Mindfuel maakt psychedelische rock met invloeden uit de grunge en sterke contrasten. Verwacht dreamy soundscapes, afgewisseld met snoeiharde rock. Ze zijn sinds 2019 actief en namen hun EP ‘Rise’ op in de Middelburgse Fuzztone Studios. Momenteel werken ze aan een opvolger. Rites heeft een uitstekende live-reputatie met hun high energy hardcore met een punkrocktwist. DIY, 80’s nostalgia, vinyl en snelle gitaren; dat is Rites.

Met drie EP’s en meer dan honderd optredens in binnen- en buitenland heeft deze vijfkoppige hardcorepunkformatie er weer zin in. Rites is eigenwijs en heeft wat te zeggen over de huidige staat van de wereld. Invloeden van The Distillers tot Cro-Mags en Turnstile tot Paint It Black komen samen in hun high energy hardcore met een punkrock-twist. Aanvang 21 uur. Entree 6 euro in voorverkoop en 8 euro aan de deur.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief