Afbeelding
Foto: Joep Bremmers

Oplossing voor fouten bij bouw Tweemast-Kameleon

Door: Redactie Algemeen

VLISSINGEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft middels een raadsbrief de gemeenteraad geïnformeerd over de stand van zaken rondom de fouten bij de bouw van basisschool Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg. Na overleg met de aannemer Buko is een principevoorstel uit de bus gekomen waarin de huidige opbouw van de school wordt gedraaid en de fundering daarop wordt aangepast.

De fouten bij de bouw van de nieuwe basisschool kwamen op 9 mei aan het licht waarop de gemeente Vlissingen de bouw per direct heeft stilgelegd. Het ontwerp van de nieuwe school bleek 180 graden verkeerd op de locatie te staan. Op dat moment waren de fundamenten al gereed, alsmede een deel van de opbouw en het dak. De gemeente Vlissingen heeft aannemersbedrijf Buko laten weten een oplossing voor dit probleem te presenteren en ‘op te leveren wat we hebben besteld’. 

Er is nu een principevoorstel gedaan door de aannemer dat door alle betrokken partijen is goedgekeurd. Het voorstel richt zich op een spoedige hervatting van de werkzaamheden. Het is de bedoeling dat het gebouw wordt gedraaid en dat de fundamenten daarop worden aangepast. Zeker is in ieder geval dat de bouw van de basisschool forse vertraging oploopt en de school later opgeleverd zal worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief