Foto: Bennie Krajenbrink

Borsele Sloepoort Cup kijkt naar opzet Nations League

  Sport

NIEUWDORP - De Borsele Sloepoort Cup (BSC) in Nieuwdorp neemt een voorbeeld aan de Nations League voor de komende editie. Ze wil een toernooi op maat voor iedereen.


Dat zegt de organisatie in een mail aan alle clubs. Het toernooi dat net voor het begin van het nieuwe seizoen plaatsvindt is toe aan zijn 33e editie. Tot nu toe hebben acht clubs zich aangemeld. De organisatie hoopt op meer aanmeldingen.

Schietschijf

Ze weet echter dat clubs het moeilijk vinden om doordeweeks en in het weekend een voltallige selectie op de been te krijgen. Ook heeft ze gehoord dat vierdeklassers het verschil te groot vinden. “Zij willen geen schietschijf zijn.” Daarentegen vinden eersteklassers het niveau soms weer te laag.

Ze neemt de Nations League nu als voorbeeld. In die opzet spelen teams van hetzelfde niveau tegen elkaar.

Uitgangspunt

Ze denkt aan een niveau met hoofdklassers en ploegen uit de eerste klasse, zoals De Meeuwen, Vlissingen en Zeelandia Middelburg en een Borsels Elftal. Zij spelen op 10 augustus.

Daarna volgt er op 17 augustus een niveau met tweede- en derdeklassers en op 24 augustus een toernooi met voornamelijk derde- en vierdeklassers. “Het uitgangspunt is een toernooi op maar voor iedereen.” 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

CE Chauffeurs

Benelux, Noord- Frankrijk en Duitsland.

Monteurs allround en leerling

Kruiningen

Meerdere vacatures

Zierikzee

Chauffeurvrijwilligers.

Vlissingen

Gevelreiniger

Tholen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief