De kinderen helpen ook elkaar bij de sponsorloop.
De kinderen helpen ook elkaar bij de sponsorloop. (Foto: )

Het Vlot rent heel hard voor schoon water

  Actueel

VLISSINGEN - 'Schoon water verandert alles!' Onder dit motto zamelt de Vastenactie geld in voor waterprojecten over de hele wereld. Voor dit doel hielden leerlingen van het Vlot in Vlissingen een sponsorloop. 'Aan een vrijwilligster van de katholieke kerk in Vlissingen konden we een schitterend bedrag van 457 euro overhandigen', laten de schooljuffen trots weten.


De aanleg van een waterput in Niger, veilig drinkwater in Nicaragua en duurzame watervoorziening in Sierra Leone zijn voorbeelden van de projecten.

Helpen

'Even je handen wassen, een glas water pakken, de wc doortrekken of thee zetten, we staan er in Nederland nauwelijks bij stil wat een luxe het is dat we kranen in huis hebben waar altijd schoon water uit komt', aldus de juffen van het Vlot. Om leeftijdsgenootjes en volwassenen in andere landen te helpen, renden de leerlingen van groep 1, 2, 3 en 4 van het Vlot vorige week dinsdag rondjes bij de school. Ze werden daarbij aangemoedigd door onder meer ouders en de juffen Lida, Sandra, Viveka en Nicole.

Betrokken

'De leerlingen waren erg betrokken bij het project. Het is meer dan alleen geld inzamelen. We kregen een interessante uitleg over de doelen van de Vastenactie en daarna mochten de leerlingen op zoek naar sponsors. De vrijwilligster van de kerk gaf het startschot bij de sponsorloop.' Geheel in stijl legden de kinderen het laatste stukje van de sponsorloop af over de rode loper. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief