Archieffoto: Bennie Krajenbrink

BSC experimenteert met nieuwe opzet

  Actueel

NIEUWDORP - Zestien voetbalelftallen doen mee aan de 33e editie van de Borsele Sloepoort Cup (BSC). De wedstrijden vinden plaats op het sportcomplex van SV Nieuwdorp en zaterdag beginnen de eerste voorrondes. De organisatie probeert een nieuwe opzet uit, met drie categorieën ingedeeld naar niveau.


De meest aan elkaar gewaagde teams in dezelfde categorie laten spelen, maakt de duels aantrekkelijker, is het idee van de BSC-organisatie. “Drie keer met 6-1 verliezen, daar heeft niemand wat aan”, legt Peter de Vos van de BSC-organisatie uit. Van het veld gespeeld worden is niet leuk, maar met overmacht winnen van een mindere tegenstander is ook geen goede voorbereiding op het nieuwe seizoen. ‘Je wilt toch wat tegenstand om je spelers te testen.”

Teams

Daarom werkt de organisatie dit jaar met drie verschillende niveaus, naar het Nations League-model. In categorie A nemen Vlissingen (hoofdklasse zondag), Arnemuiden, Oostkapelle (beiden tweede klasse zaterdag) en Zeelandia Middelburg (tweede klasse zondag) het tegen elkaar op. In categorie B spelen De Meeuwen uit Zoutelande, Serooskerke (beiden tweede klasse zaterdag), het Brabantse Jeka (tweede klasse zondag), Kapelle, VCK uit Koudekerke, RCS uit Oost-Souburg, Nieuwdorp (allen derde klasse zaterdag) en Terneuzen (derde klasse zondag). In categorie C komen Patrijzen uit ‘s-Heerenhoek (derde klasse zaterdag), VC Vlissingen zaterdag, DwO'15 uit Ovezande en het Middelburgse MZVC (allen vierde klasse zaterdag) tegen elkaar uit. De wedstrijden worden per categorie afgewerkt en hebben ook aparte finales.

Competitietegenstanders

De Borsele Sloepoort Cup vindt iedere zomer plaats en heeft over animo volgens De Vos weinig te klagen. “Veel clubs doen traditiegetrouw mee aan het toernooi, als voorbereiding op het nieuwe seizoen. We kregen positieve reacties op ons idee voor het Nations League-model. We hadden twaalf teams gepland en dat zijn er zestien geworden. Binnen een maand hadden we het plaatje rond.”
Het is jammer dat de Zeeuwse top drie - Goes, Hoek en Kloetinge - buiten beeld is, maar met acht middenmotors en vier ploegen erboven en vier eronder presenteert de organisatie een aantrekkelijk deelnemersveld, vindt De Vos. “Ook ontmoeten niet te veel competitietegenstanders elkaar. Omdat veel clubs zijn overgestapt van de zondag naar de zaterdag, wordt die kans wel groter. Sommige verenigingen vinden het niet erg om hier tegen hun toekomstige competitietegenstanders te spelen, maar er zijn trainers die hun kaarten niet op tafel willen leggen.”

Vrijwilligers

De ingrediënten voor een geslaagde BSC-editie, die tot en met 24 augustus duurt, zijn volgens De Vos aanwezig. “Dankzij de inzet van onze vele vrijwilligers, die bijvoorbeeld zes weken lang hebben gesproeid, ligt de accommodatie er prachtig bij.”

Kijk voor het speelschema op www.svnieuwdorp.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>