Foto: Bennie Krajenbrink

Yerseke in startblokken voor Yerseke by Night en Mosseldag

  Actueel

YERSEKE - Met Yerseke by Night vrijdagavong en de Mosseldag zaterdag heeft Yerseke een druk weekeinde voor de boeg. Het is duimen voor goed weer, maar aan het programma voor beide evenementen ligt het niet. Er is veel te doen voor het hele gezin.


De tweede editie van Yerseke by Night biedt vrijdagavond (16 augustus) onder meer een cruise op de Oosterschelde bij de ondergaande zon. Dit maritieme evenement in en om de havens, met volop proeverijtjes, muziek en ander vertier, is grotendeels gratis toegankelijk.

Mosseldag

De Mosseldag zaterdag (17 augustus) biedt jong en oud een uitgebreid en gevarieerd programma. Daarop is traditiegetrouw verse mosselen proeven een van de meest populaire trekkers. Bezoekers kunnen ook onder meer meevaren op een authentieke kotter, struinen over de braderie en genieten van een vlootschouw, kermis, oude ambachten en muziekoptredens. De Seafood Experience legt de wondere wereld van de visserij bloot. Trots tonen vissers hun handelswaar, zoals levende kreeften, en vertellen met passie over hun boeiende werk.

Yerseke is bekend door haar mossels en oesters, maar er zijn nog veel meer soorten vis en schaal- en schelpdieren te proeven. Een eyecatcher op de Mosseldag is de grootste mosselpan van Nederland. Die is maar liefst 1100 kilo zwaar en twee meter hoog en breed!

Meer informatie

Yerseke by Night begint vrijdag om 18.00 uur en de Mosseldag zaterdag om 10.00 uur. Kijk voor meer informatie over beide evenementen op www.mosseldagyerseke.nl

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief