Burgemeester Van den Tillaar brengt een verjaardagsbezoek aan tante Tilly. FOTO MARIELJA TEN BRUGGENCATE
Burgemeester Van den Tillaar brengt een verjaardagsbezoek aan tante Tilly. FOTO MARIELJA TEN BRUGGENCATE Foto: Picasa

Vlissingse 'tante Tilly' is 104 jaar jong

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN – Burgemeester Bas van den Tillaar van Vlissingen bezocht donderdag mevrouw Knuppel-Heuvelink voor haar verjaardag. Deze opgewekte dame is maar liefst 104 jaar jong geworden. Ze woont nog altijd zelfstandig en is goed bij de tijd.

Ondernemend als ze is, wenst mevrouw Knuppel-Heuvelink - ook wel tante Tilly genoemd - voor haar verjaardag een wandelmaatje. “Ik zou zo graag naar buiten gaan, maar ik kan niet meer zelf lopen. Ik zou zo graag iemand kennen die mij met mijn rolstoel mee naar buiten neemt.”

Gymnastiek

De vrolijke tante Tilly houdt van breien, haken en gymnastiek. Ze neemt dan ook graag deel aan de activiteiten die georganiseerd worden in haar wooncomplex. “Met de gym kan ik niet met alles mee doen, want mijn benen willen niet meer. Maar met mijn armen gaat het nog heel goed.” Tante Tilly draait soepel haar polsen en vingers in elkaar. “Vroeger kon ik goed dansen. Ook klom ik in de bergen en ving vissen in de rivier. Ik ben altijd graag buiten geweest.”

Bioscoop

Tante Tilly is opgegroeid in Garut op Java. In 1956 kwam zij naar Nederland en bouwde hier opnieuw een bestaan op. Haar vrolijke en optimistische karakter is erg aanstekelijk. Vriendin Betty komt drie keer per week op visite. “Ik doe boodschappen voor haar, want ze kan zelf niet meer goed naar buiten. Het is altijd gezellig om hier te komen. Tante Tilly vertelt over van alles.” Vorig jaar zijn Betty en tante Tilly samen naar een natuurfilm geweest in de bioscoop. Het was de eerste keer dat mevrouw in een bioscoop was en de beleving was fantastisch. Binnenkort gaan ze weer. “Ik hou van natuurfilms”, vertelt de jarige. “De zee, bossen, de dieren. Het is heel leerzaam om er naar te kijken. Ook hoe mensen in de natuur leven zie ik graag. Die cultuur is boeiend.”

Geliefd

Meer dan dertig mensen kwamen tante Tilly feliciteren met haar verjaardag. Mensen liepen in en uit. “Tante Tilly is altijd vrolijk,” zegt Betty, “daarom is ze zo geliefd. Iedereen is dol op haar.” Het dressoir staat vol met kaartjes en bloemen. Met de komst van de burgemeester is het feest compleet. “Iedereen komt maar voor mij, wat gezellig.” Tante Tilly giechelt, omdat ze zoveel aandacht krijgt. Ze is graag onder de mensen. Het enige wat de jarige nog wenst, is een wandelmaatje.

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief