Afbeelding
Foto: DNA Beeldbank/Ben Biondina

Grote schoonmaakactie in Binnenhaven van Vlissingen

Door: Eugene de Kok Algemeen

VLISSINGEN - Een groot aantal partijen gaat in de week van 22 tot en met 26 oktober het drijvende afval in de Binnenhaven in Vlissingen opruimen.

De gemeente Vlissingen werkt voor de actie onder meer samen met Amels en Oceanwide Expeditions. Met deze ondernemingen heeft de gemeente drie seabins gekocht. Het zijn drijvende prullenbakken met een zuigende werking die vooral goed kunnen worden gebruikt in stilliggend water.

Vissers

Naast de twee bedrijven werken ook de HZ, het waterschap, de zeeverkenners van de scouting, museum Terra Maris, de reclassering en de Zeeuwse Visveiling mee.

Ook de vissers dragen hun steentje bij aan een schone Binnenhaven. Zij nemen al langer big bags mee aan boord waarin ze het afval gooien dat ze in hun netten vinden. Ze nemen de big bags vervolgens mee naar de Vlissingse haven waar het door de Zeeuwse Visveiling wordt ingezameld. Zeventien kotters zijn aangesloten bij het zogenaamde Fishing for Litter-project, maar de verwachting is dat er meer volgen.

Betonplaten

De gemeente laat aan het einde van dit jaar de kop van de kade in de Binnenhaven ophogen. Bovendien worden de klinkers vervangen door grote betonplaten. Ze denkt daarmee de haven een nettere uitstraling krijgt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief