Foto: Coby Weijers

Hannuel Kramer uit Arnemuiden haalt spannend spel 'De Jacht' naar Zeeland

ARNEMUIDEN - Jaren geleden maakte Hannuel Kramer uit Arnemuiden in korte tijd twee reizen naar China. Voor de christelijke organisatie Open Doors deelde hij bijbels uit aan gelovigen, die in de volksrepubliek en buurland Noord-Korea streng worden vervolgd. Volgend jaar keert hij terug naar de regio met hetzelfde doel voor ogen. Kramer zamelt de komende maanden geld in voor de reis, onder meer met het spannende spel ‘De Jacht’.


Hannuel Kramer reisde als twintiger af naar China om met andere vrijwilligers van Open Doors, een organisatie die overal ter wereld vervolgde christenen bijstaat, bijbels uit te delen aan gelovigen in het immense land en Noord-Korea. “Het was indrukwekkend om te zien hoe blij sommige mensen met een bijbel kunnen zijn”, zegt de inwoner van Arnemuiden. “Met onze aanwezigheid daar lieten we zien dat ze niet alleen staan. Ik denk dat het goed is om zo’n statement te maken.”

Onuitwisbaar

Zijn reizen naar het verre oosten hebben een onuitwisbare indruk op hem gemaakt. Hij belde zijn vrouw Tamara - zij liep vorig jaar met vier vriendinnen een marathon in Oeganda voor de christelijke organisatie Compassion - dan ook meteen toen hij hoorde dat de organisatie een reis naar Zuid-Korea op de agenda had staan. “Ik was meteen enthousiast. Ik houd van de spanning en sta voor de volle 100 procent achter de organisatie”, zegt hij. “Ik zie deze reis als een vervolg, terwijl het tegelijkertijd heel anders is.”

Net als toentertijd heeft deze reis, die in oktober volgend jaar plaatsvindt, vooral ten doel om vervolgde christenen in Noord-Korea te steunen. In tegenstelling tot toen gaat hij nu geen bijbels uitdelen, maar werkt hij met zo’n 70 man een zogenaamde muskathlon af, een zware, sportieve uitdaging voor Open Doors. Kramer moet in Zuid-Korea 120 kilometer mountainbiken.

Doelwit

Als hij mee wil doen, moet hij tenminste 10.000 euro inzamelen. Kramer is daarmee al begonnen. Naast bekende acties zoals de verkoop van oliebollen en collectes wil hij dat doen met het spel De Jacht. Het is de eerste keer dat het in Zeeland wordt gespeeld. “Ga op jacht naar jouw doelwit en sla toe. Pas echter op! Er wordt ook op jou gejaagd”, is op de flyer en www.dejachtarnemuiden.nl te lezen.

Televisieprogramma

Het real life-spel is vergelijkbaar met ‘Hunted’ van de NPO. Net als in dat televisieprogramma moeten deelnemers in ‘De Jacht’ drie weken uit handen van anderen blijven. Mensen weten op welke persoon ze jagen, maar niet wie op hen jaagt. Tijdens het spel gaat het gewone leven gewoon door. “Op een paar plekken mag je niet op elkaar jagen, maar verder zullen mensen van alles doen om de persoon op wie ze jagen te pakken te krijgen. Het lijkt ons een heel spannend spel waarin mensen hun fantasie kunnen loslaten”, zegt Tamara. “Je weet niet wie er achter je aan zit en kunt eigenlijk niemand vertrouwen. Zonder er iets leuks van te willen maken, willen we hiermee een beetje laten zien hoe christenen zich in sommige landen voelen. Zij moeten altijd op hun hoede zijn om niet te worden opgepakt.”

Winterfair

Vrijdag tijdens de Winterfair op het Marktplein en in de Langstraat in Arnemuiden vertellen Hannuel en Tamara Kramer meer over het hoe en waarom van het spel ‘De Jacht’, hun reizen naar China en Oeganda en de christelijke organisatie Open Doors. Ze hebben een eigen stand.

Wie nu al meer wil weten of zich wil inschrijven kan kijken op www.dejachtarnemuiden.nl 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief