Twee nieuwe coronabesmettingen bij medewerkers van Bravis

Twee nieuwe coronabesmettingen bij medewerkers van Bravis

  112 Meldingen

ROOSENDAAL - Bij het Bravis Ziekenhuis, locatie Roosendaal, zijn twee nieuwe besmettingen met het coronavirus geconstateerd. Dat heeft het ziekenhuis dinsdagmiddag bekendgemaakt. Het gaat om een medewerker van de klinische afdeling Cardiologie én een medewerker van de afdeling OK.


Daarmee komt het aantal besmettingen bij het Bravis Ziekenhuis op drie medewerkers, want maandag werd al bekendgemaakt dat ook een andere medewerker van de klinische afdeling Cardiologie besmet is met het virus. Daar komen nu dus twee medewerkers bij. "De betreffende medewerkers zijn thuis in thuisisolatie. Op dit moment zijn in het Bravis ziekenhuis geen patiënten met het coronavirus opgenomen", meldt het ziekenhuis.

Het aantal besmettingen van ziekenhuismedewerkers en patiënten in de regio neemt toe. Hierdoor ontstaan ook steeds meer vragen over de maatregelen die genomen moeten worden om de coronaverspreiding te beheersen of te vertragen. "Er is hierover dagelijks overleg tussen alle ziekenhuizen in Brabant", meldt het Bravis.

Vanwege de huidige ontwikkelingen heeft Bravis een aantal aanvullende maatregelen getroffen. Zo worden de bezoektijden vanaf woensdag 11 maart teruggebracht naar 18.00 uur tot 20.00 uur. Ook wordt het aantal bezoekers per patiënt beperkt tot één bezoeker per patiënt. Bezoekers met klachten zoals verkoudheid, hoesten of koorts worden verzocht thuis te blijven. 

Daarnaast heeft het Bravis ziekenhuis besloten om uit voorzorg alle bijeenkomsten voor patiënten tot medio april af te zeggen. Ook interne en externe bijeenkomsten voor medewerkers, tenzij de bijeenkomst noodzakelijk wordt geacht door de leidinggevende en/of de zorgcontinuïteit.

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief