Afbeelding

Topeditie van Lentefeesten in Hoogerheide

Algemeen

HOOGERHEIDE – De Lentefeesten in Hoogerheide zijn mede vanwege het weer druk bezocht. De stralende zon lokte donderdag duizenden bezoekers naar de feesten. Wie naar Hoogerheide ging om een bezoekje te brengen aan de braderie, de feesttent op het Van der Meulenplein of de kermis, deed er goed aan vroeg te gaan.

Drukte Naarmate de tijd vorderde en de temperatuur steeg, nam de drukte in de straten toe. Voor de horeca in de Raadhuisstraat en de omliggende straten was het een topdag. De terrassen zaten tot ’s avonds laat vol en het was lang gezellig in het dorp. Op de braderie boden zo’n 100 standhouders hun waar aan het slenterende publiek aan. Modeshows waren er ook, net als de mogelijkheid om oude Amerikaanse auto’s te bekijken op de Huijbergseweg. Wie liever van gepimpte voertuigen hield, kon zich verlekkeren aan een plein vol in de nabijheid van de kerk.

Veteranen In het kader van Bevrijdingsdag, dat dit keer tegelijk met Hemelvaartsdag viel, waren er extra activiteiten, zoals een Bevrijdingsconcert in de tent op het Van der Meulenplein en een keukenwagen gerund door veteranen.

Spinningmarathon Op het Ouwe Raedthuysplein vond een 24-uurs spinningmarathon plaats, georganiseerd door de Rijzende Weg Challenge. Voorzitter Johan de Baat stapte met twee kompanen voor 24 uur op de spinningfiets en werd bijgestaan door diverse andere mensen die het goede doel, KWF Kankerbestrijding, ondersteunden. Er werd 3.357,98 euro opgehaald. De Vrienden van Bokki organiseerden de inmiddels traditionele loop Ster van Woensdrecht. De opbrengst daarvan ging ook naar het goede doel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief