Foto: Humphrey Hekhuizen

Tweede Sportchallenge in Volksabdij in Ossendrecht

OSSENDRECHT - In de Volksabdij in Ossendrecht vindt woensdag 12 juni voor de derde keer de Sportchallenge plaats. Net als de vorige keren is er een goed doel gekoppeld aan het evenement.


De opbrengst van de Sportchallenge gaat naar de aanpak van armoede. Doel is om met het geld zoveel mogelijk mensen van boven de achttien jaar te laten sporten, ook als ze het niet breed hebben. “Een goed doel dichtbij huis en het evenement is bovendien erg leuk”, zegt wethouder Lars van der Beek over waarom mensen mee zouden moeten doen.

Gezond

De organisatie is in handen van de Brede Welzijnsinstelling. “Iedereen kan ervaren dat sporten leuk en gezond is”, zegt buurtsportcoach Jack Jansens. “Daarbij help je mensen uit de buurt die vanwege hun financiële situatie niet kunnen sporten, maar er wel baat bij zouden hebben.”

Afstanden

Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden, van 2,5 kilometer wandelen tot een parcours van vijf kilometer hardlopen met oefeningen. Aanmelden kan via www.bwiwoensdrecht.nl. Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk. De start is om 19.00 uur.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief