Foto: Hans Kragt

Schrijver is op zoek naar oud-medewerkers van Aviolanda

WOENSDRECHT - Nog dit jaar verschijnt er een boek over vliegtuigfabriek Aviolanda in Woensdrecht. De makers zijn op zoek naar materiaal.


Het boek gaat over de periode 1955-1970. Het wordt het vijfde deel in een reeks over Aviolanda, de vliegtuigfabriek die in Papendrecht is ontstaan. Het bedrijf werd in 1927 opgericht door H.A. Burgerhout, die toen al eigenaar was van een scheepswerf in Rotterdam. Hij had een opdracht op zak voor de bouw van een aantal vliegboten voor de marine in Nederlands-Indië. Hij besloot deze te gaan bouwen in een lege loods in Papendrecht.

Startbaan

Na de Tweede Wereldoorlog kwam Woensdrecht langzaam in beeld. Het Rijk was enthousiast over de bouw van een grote fabriekshal voor de reparatie van grote vliegtuigen, naast de nog aan te leggen startbaan voor straaljagers.

Contact

De fabriek werd in 1955 in gebruik genomen. Hoewel de eerste medewerkers uit Papendrecht kwamen werd al snel personeel uit Noord-Brabant aangetrokken. Schrijver Pieter van Wijngaarden wil in contact komen met oud-medewerkers van Aviolanda en hun familie uit Woensdrecht en omgeving. Ook is hij op zoek naar foto’s van de periode tot aan de overname door Fokker. Zijn contactgegevens zijn elviravanwijngaarden@gmail.com of 06-25033699.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief