Foto: José van der Wegen

Boerenpret voor jong en oud op Korteven

HOOGERHEIDE – Wat in 2006 begon als een kleinschalig evenement is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een evenement van naam. De Woensdrechtse Boerendag trekt al jaren duizenden bezoekers en ook de 13e editie was een groot succes. Met af en toe een bui scheen toch vooral de zon tijdens het festijn op Korteven en was de organisatie dan ook meer dan tevreden na afloop.


Om goed weer te krijgen tijdens de Woensdrechtse Boerendag was het bestuur achter het evenement volgens voorzitter Henk Roefs een week van tevoren naar de Zusters Clarissen afgereisd. “Dat is een traditie die we al jaren hanteren om mooi weer tijdens de Boerendag te hebben. En ook dit jaar heeft dat bezoek geholpen. Als dank gaan we altijd een week na het evenement naar de zusters terug om ze te bedanken met een verse droge worst.”

Overkappingen 

Helemaal droog bleef het overigens niet tijdens de Boerendag, maar dat mocht de pret niet drukken. Er waren genoeg tenten en overkappingen aanwezig waar de bezoekers tijdens de bui konden schuilen, om na de bui weer vrolijk verder door te gaan met het feest. Want een feest was het zeker op het terrein bij Korteven.

Vernieuwing

De 13e editie van de Woensdrechtse Boerendag kende volgens Henk Roefs een aantal vernieuwingen ten opzichte van voorgaande jaren. “Zo hebben we dit jaar een stand van Icares, waarbij een drone boven het terrein vliegt. Dat trekt aardig wat bekijks. Ook hebben we het boerenerf vernieuwd. Het was wel aan een nieuwe opzet toe, waarbij we onder meer gebruik hebben gemaakt van demontabele spullen, zodat we het steeds weer kunnen hergebruiken bij volgende edities. Verder is de markt voor oude ambachten verder uitgebreid. Bezoekers kunnen onder meer zien hoe manden worden gevlochten of hoe klompen worden gemaakt. Het maisdoolhof is ook weer opgezet en is groter dan vorig jaar. Het grappige is dat het soms niet druk lijkt te zijn op het terrein, maar dan blijkt een groot deel van de bezoekers verstopt te zijn in het maisdoolhof. Als je daarin verkeerd loopt, kun je in plaats van 750 meter al gauw een kilometer onderweg zijn om de uitgang terug te vinden. Er is ook een speurtocht uitgezet in het doolhof, waar voor de kinderen een prijs mee is te behalen.”

Doolhof

Het doolhof was één van de grote trekkers onder de bezoekers. Jong en oud vermaakten zich door de wirwar aan maiskolven, tegelijkertijd speurend naar aanwijzingen voor de speurtocht in het doolhof. “Kijk Stijn, daar heb je weer een bordje”, zei een vader tegen zijn achtjarige zoon.” Waarna Stijn op zijn papier het antwoord opschreef: de huismus. De brug midden in het doolhof was voor velen een oriëntatiepunt, maar ook een mooie locatie om een selfie te maken in een moeras van maïs. De kleinere kinderen vermaakten zich opperbest op de piramide van strobalen, de berg met zand of de mini-traptractors.

Dieren

Maar ook de diverse dieren konden op aandacht rekenen. Het was vooral druk bij de pasgeboren biggetjes en de pony’s en paarden, die een hoog knuffel- en aaibaarheidsgehalte met zich meebrachten. Ook de ‘survivalbaan’ en het ‘koemelken’ scoorden hoog bij de kinderen op het terrein. De ouders van al deze kinderen genoten overigens net zo goed, van een hapje of een drankje aan de tafeltjes en van het uitzicht op hun zichtbaar genietende kinderen. Ook zonder kinderen was vermaak mogelijk. Zo trokken de opgestelde tractoren heel wat bekijks, op het terrein, maar ook tijdens het tractorendefilé met 75 traktoren een dag voorafgaand aan de Boerendag.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Junior inkoper

Etten-Leur

Bouwkundig tekenaar

Zundert

Medewerker in de zorg

Bergen op Zoom

Oproep Chauffeur

Zundert

Bezorgers

Hoogerheide

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief