Wie wil weten wanneer je welk afval buiten kunt zetten kan op de app van Saver kijken. FOTO TINEKE VAN DER VEN
Wie wil weten wanneer je welk afval buiten kunt zetten kan op de app van Saver kijken. FOTO TINEKE VAN DER VEN Foto: Tineke van der Ven

Saver stuurt geen papieren afvalkalenders meer

Door: Eugene de Kok Algemeen

HOOGERHEIDE - Wie voortaan een papieren afvalkalender van Saver wil, moet deze aanvragen. De afvalverwerker stuurt deze vanaf 2020 niet meer naar alle inwoners.

Volgens Saver kijken steeds meer mensen online voor informatie of naar de afvalwijzer-app op hun telefoon of tablet.

De app is de laatste maanden al 10.000 keer extra gedownload. Momenteel werkt Saver aan een Engelstalige versie, zodat deze ook voor anderstaligen van nut is.

Voordelen

Voor het bedrijf heeft het ook voordelen. Ze denkt digitaal bijvoorbeeld beter in te kunnen spelen op wijzigingen in de ophaaldata en -tijden. Dit doet ze bijvoorbeeld bij extreme weersomstandigheden. Op de website kunnen mensen een kalender met alle data downloaden.

Wie een fysiek exemplaar van de afvalkalender wil hebben kan deze telefonisch aanvragen bij Saver (0165-597777) of via de e-mail: info@saver.nl.

Kosten

Ze krijgen de kalender dan zonder kosten toegestuurd.

Deze maand krijgen alle inwoners van de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom, Halderberge en Roosendaal een briefkaart in de bus waarop staat dat ze niet meer standaard een kalender krijgen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief