Foto: Humphrey Hekhuizen

Sinterklaas heeft alle kinderen in Woensdrecht weer gezien (en zij hem)

WOENSDRECHT – Het is inmiddels een traditie. De dag nadat Sinterklaas met zijn gevolg in Nederland arriveert komt de goedheiligman naar de gemeente Woensdrecht. Het was een drukke dag voor Sinterklaas, want hij werd in alle dorpskernen onthaald. Vol verwachting klopten de kinderhartjes. Ze werden niet teleurgesteld.


De comités achter het feest hadden alles op alles gezet om er een mooi spektakel van te maken voor de kinderen. In Ossendrecht verzamelden alle kinderen zich op de Markt, uiteraard vergezeld door hun ouders, opa's of oma's en bekenden.

Spektakel

Voordat Sinterklaas aankwam op zijn paard, zorgden de pieten voor heel wat spektakel. Er zat onder meer een piet op het dak, een stoute, want hij had helemaal niet in Nederland mogen zijn maar in Spanje moeten blijven. Nu kon hij ook niet meer van het dak af. Gelukkig was daar brandweerpiet, die de Ossendrechtse brandweer er bij riep om hem met een ladder van het dak te halen. Inmiddels was Sinterklaas ook aangekomen. Hij ging, na een ontvangst door wethouder Henk Kielman, te paard door het dorp onder begeleiding van Harmonie De Hoop.

Putte

In Putte werd de Sint ontvangen bij de Sint Dionysiuskerk. Ook hier stonden de te wachten op hun grote held, die op een grote motor het kerkplein werd opgereden, bestuurd door één van de pieten. Daar werd de goedheiligman welkom geheten door burgemeester Steven Adriaansen. Na een toneelstukje door de Sinterklaasvereniging liep de Sint met zijn pieten en vele kinderen onder muzikale begeleiding van De Volharding richting MFC De Biezen.

Huijbergen

In Huijbergen werd Sinterklaas verwelkomd door wethouder Jeffrey van Agtmaal, maar ook door een heleboel kinderen. Op het Canadaplein genoten de kinderen van het schouwspel van Sint en zijn pieten en de muziek van Harmonie Sint Cecilia. Daarna toog het gehele gezelschap richting MFC De Kloek.

Hoogerheide en Woensdrecht

De goedheiligman kwam natuurlijk ook langs Hoogerheide en Woensdrecht. In Woensdrecht zorgde wethouder Lars van der Beek voor de ontvangst en in Hoogerheide kwam de burgemeester langs. De harmonieën van Aurora en de Scheldezonen zorgden voor een muzikale noot. Het treintje van Stichting Openbare Feestelijkheden was in beide kernen aanwezig.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Bezorgers Altena Nieuws

Almkerk, Hank, Veen, Andel, Nieuwendijk, Werkendam

Storingsmonteur elektro/mechanisch

Giessen

Chauffeur Fulltime

Dongen

Verkoopmedewerker (Sier)bestrating m/v

Zundert

schoonmaak medewerkers m/v

Nieuwendijk, Werkendam en Sleeuwijk