Promotieprijs Woensdrecht komt onverwacht voor Zuidwesthoek College
Foto: Photographer:H.Hekhuizen

Promotieprijs Woensdrecht komt onverwacht voor Zuidwesthoek College

HOOGERHEIDE – De Promotieprijs Woensdrecht is gewonnen door het Zuidwesthoek College (ZWC) uit Ossendrecht. Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis namen directeur Guus Haelerman, docent Francois Coppens en teamleider Arnie van de Ree de prijs in ontvangst uit handen van de Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen. 


Het ZWC, een vmbo-school, geniet landelijke bekendheid als wielercollege. De school won bovendien de Nationale Drone Award. Hiermee heeft de school de gemeente Woensdrecht op een positieve manier op de kaart gezet. “Fantastisch. We hadden dit niet verwacht”, zei Guus Haelerman opgetogen. “Dit is de kroon op het vele werk dat de afgelopen jaren is verzet. Het is fijn dat we hiervoor waardering krijgen vanuit de gemeente.”

Waardering

De commissie Woensdrecht Promotieprijs en het college van burgemeester en wethouders waren eensgezind in hun oordeel. Het ZWC draagt met veel enthousiasme de fiets- en wielercultuur uit. Door gebruik te maken van drones om technieklessen vorm te geven, is de school tevens vernieuwend bezig. Als kers op de taart heeft ZWC als eerste vmbo-school in Nederland goedkeuring gekregen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) om het keuzevak ‘drone’ aan te bieden. Stuk voor stuk goede redenen om de prijs aan het ZWC toe te kennen, vond de commissie. 

Brevet

Enkele jaren geleden was het ZWC het eerste wielercollege en nu het eerste drone-college van Nederland. Trots vertelde docent en drone-coördinator Francois Coppens dat  het keuzevak ‘drone’ op het ZWC wordt ontwikkeld. “Vervolgens wordt het landelijk uitgerold en kunnen alle vmbo-scholen het aanbieden.” De leerlingen ontvangen een brevet als ze het keuzevak volgen. Dat biedt hen extra kansen op de arbeidsmarkt, aldus Coppens.   

Nominaties 

Naast het ZWC waren er twee genomineerden, namelijk de Putse schilderes Suzana Jovanovic vanwege haar deelname aan het televisieprogramma ‘Project Rembrandt’ en het duo Jan Elzakker en Louis Minnebach, auteurs van het boek ‘Het verdriet van Woensdrecht’. Dit boek verhaalt de lotgevallen van Woensdrechtse burgers tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vanaf 2004 reikt de gemeente de promotieprijs uit als beloning en aanmoediging voor een persoon, vereniging of bedrijf die door een opvallende actie of prestatie de gemeente Woensdrecht op een gunstige manier in beeld heeft gebracht. Eerdere winnaars waren onder meer de Vliegbasis Woensdrecht, Vrienden van Bokki en wielrenster Thalita de Jong. De prijs bestaat uit een oorkonde en glazen sculptuur. Een glazen kunstwerk dat altijd in de hal van het gemeentehuis staat, krijgen de winnaars aangeboden als wisseltrofee. 

Grillig

In zijn nieuwjaarstoespraak zei burgemeester Steven Adriaansen dat we in grillige tijden leven waarbij de wereld van morgen ineens totaal anders kan zijn dan die van vandaag. Wie had een jaar geleden immers gehoord van de stikstofcrisis? Grillige tijden ook wat betreft de gemeentefinanciën, want er is simpelweg te weinig geld vanuit Den Haag gegeven om jeugd- en zorgtaken goed uit te voeren. “Maar we gaan aan de slag om te zorgen voor een meerjarig en gezond financieel perspectief. En we mogen trots zijn dat onze inwoners het leven in Woensdrecht waarderen met een 7.7.”  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief