Afbeelding
Foto: Eugène de Kok

Woensdrecht wil einde aan bijplaatsen van afvalzakken

Door: Eugene de Kok Algemeen

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht gaat mensen er extra op wijzen dat het verboden is om afval naast de ondergrondse containers te plaatsen.

Ook vraagt ze nadrukkelijk of mensen willen bellen als één van de containers een storing heeft. “Het komt wel eens voor dat mensen er een te grote vuilniszak in gooien waardoor de klep klem kom te zitten. Daar willen we de mensen op wijzen”, zegt wethouder Henk Kielman van de gemeente Woensdrecht.

Rommel

Als de volgende zijn of haar vuilniszak er dan naast plaatst wordt het snel een rommeltje. De gemeente wil dat niet. Kielman hoopt dat mensen de klep een paar keer heen en weer bewegen, omdat de zak dan vaak alsnog naar beneden valt, maar hoopt vooral dat inwoners kleinere zakken in de bak gaan gooien. “Neem het plastic. Dat kun je gratis aanbieden, dus doe het dan in twee zakjes in plaats van één.”

Bij storingen kunnen mensen Saver bellen: 0165-597777. Kielman hoopt dat inwoners in die gevallen hun volle zak mee terug nemen, totdat de storing is verholpen.

Boete

Wie zijn huisvuil er toch naast zet riskeert een boete. De gemeente gaat in samenwerking met Saver bijgeplaatste zakken steekproefsgewijs controleren op adresgegevens. “Als we iets vinden, nemen we contact op en gaan we serieus in gesprek”, aldus Kielman. De boete die hiervoor staat in minimaal negentig euro. “Mensen beseffen niet dat het schadelijk is voor het milieu en het zorgt voor grote ergernis bij omwonenden. Ook jaagt het opruimen de gemeente op hoge kosten.” Er komen stickers met waarschuwingen op de containers. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief