Afbeelding

Eerste bevestigde coronavirus besmetting in gemeente Woensdrecht

Door: Robbert Temmen Algemeen

WOENSDRECHT -  De GGD heeft vandaag aan burgemeester Steven Adriaansen officieel bevestigd dat er nu ook sprake is van een Coronavirus (COVID-19)-besmetting in de gemeente Woensdrecht. Het RIVM maakte vandaag ook bekend dat sinds gisteren 637 mensen positief getest zijn op het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 3631. Onder hen zijn 836 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Dertig patiënten zijn sinds de vorige update, van gisteren, overleden aan COVID-19.

Burgemeester Steven Adriaansen: "De betreffende persoon is momenteel onder behandeling in het Bravis ziekenhuis. Ik heb reeds contact gehad met de familie en mijn beterschapswensen overgebracht." Adriaansen kan zich voorstellen dat bij inwoners zorgen en vragen gaan leven. "Die zorgen deel ik. We laten ons continu informeren en adviseren over wat wij kunnen doen om verdere verspreiding te voorkomen. Ik wil er bij al onze inwoners op blijven aandringen om de instructies en adviezen van het RIVM op te volgen", aldus de burgemeester.

Noord-Brabant

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1180 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (486), Noord-Holland (461) en Limburg (418). Het werkelijke aantal besmettingen met COVID-19 ligt hoger dan het aantal meldingen in deze update, omdat niet meer iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief