Foto: Humphrey Hekhuizen

Subsidiebeleid Woensdrecht is duidelijk en werkt

HOOGERHEIDE - Organisaties die een subsidie krijgen van de gemeente Woensdrecht zijn daar over het algemeen tevreden over.


Dat blijkt uit een evaluatie van het subsidiebeleid. Het is via een enquête onder ontvangers beoordeeld op effectiviteit, werkbaarheid, doelgerichtheid en helderheid. 

Onduidelijkheden

Uit de resultaten blijkt dat de bekendheid en informatievoorziening over het beleid goed is. “Duidelijke voorlichting over het subsidiebeleid, navraag doen of er onduidelijkheden zijn en aangeven bij wie verenigingen terecht kunnen met eventuele vragen, zijn aanbevelingen die gedaan zijn”, laat de gemeente weten. 

Eenmalig

Ook zouden verenigingen willen dat ze worden ingelicht over eenmalige subsidies. Het indienen van een aanvraag gaat goed. 84 procent van de respondenten vindt dat de gemeente duidelijk zegt aan welke eisen en prestaties aanvrager moeten voldoen. Ruim 80 procent vindt deze ook reëel. “We subsidiëren activiteiten van verenigingen, stichtingen en organisaties omdat zij een maatschappelijk doel ondersteunen. Het is fijn om te merken dat dit gewaardeerd wordt en dat het beleid werkt”, zegt wethouder Lars van der Beek. Met de feedback wil hij het beleid verbeteren. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES