Foto: Eugène de Kok

Woensdrecht wil meewerken aan het uitbreiden van terrassen

HOOGERHEIDE - Nog even en dan mogen de horecaondernemers hun zaken weer openen voor een beperkt aantal gasten. De gemeente Woensdrecht wil meedenken over tijdelijke uitbreiding van de terrassen. 


De cafébazen en restauranteigenaren mogen vanaf maandag 1 juni maximaal dertig gasten per adres ontvangen. Als alles goed gaat, wil de rijksoverheid dat aantal vanaf 1 juli uitbreiden tot honderd.

Bepalend

De grootte van het terras bepaalt voorlopig het aantal gasten, omdat iedereen moet voldoen aan de RIVM-regels over anderhalve meter afstand. “We zijn blij dat de horeca in de gemeente langzaam weer wordt opgestart. Wij delen uw zorgen, niet alleen over uw gezondheid en die van uw medewerkers, maar ook over de toekomst van uw bedrijf”, zegt de gemeente in een brief die vorige week aan alle horecaondernemers is gestuurd.

Openbaar

Daarom wil de gemeente meedenken over het tijdelijk vergroten van de terrassen, zodat zoveel mogelijk gelegenheden zoveel mogelijk mensen kunnen ontvangen. De ondernemers mogen, als het mogelijk is, op hun eigen terrein uitbreiden, maar eventueel ook op openbare grond.

Plattegrond

Ze kunnen daarvoor gratis een vergunning aanvragen via r.van.de.klundert@woensdrecht.nl. Daarin moeten ze een plattegrond maken van het huidige en het toekomstige terras en zeggen of zij toestemming hebben van de grondeigenaren. De toezichthouders van de gemeente komen vervolgens een kijkje nemen of de uitbreiding mogelijk is.

De horeca-ondernemers moeten zich houden aan alle geldende regels over de veiligheid en overlast.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES