Wielercomités zetten samen wedstrijden op in Woensdrecht
Niels van Elzakker is de voorzitter van wielercomité Hoogerheide.
Niels van Elzakker is de voorzitter van wielercomité Hoogerheide.

Wielercomités zetten samen wedstrijden op in Woensdrecht

HOOGERHEIDE - De wielercomités van Hoogerheide en Huijbergen hebben de handen ineen geslagen voor 5 wielerwedstrijden in de gemeente Woensdrecht. 'Het is onze uitdaging om in iedere kern een volwaardige wielerronde te organiseren', laten de comités weten. De eerste wedstrijd van de Woensdrechtse Wielerzomer staat 8 augustus op het programma.


De doorkomst van de Vuelta in Breda, met bijbehorend Brabants feest, is door de coronamaatregelen afgelast. Er ging ook een streep door het Brabantse Wal-festival en de wielerkoersen in Woensdrecht. Primerabaas en wielerliefhebber Niels van Elzakker beleefde daardoor een raar voorjaar. “Als het té rustig wordt, dan word ík onrustig. Wil ik wat organiseren", vertelt hij.

Door de versoepelingen van de coronamaatregelen werd dat ook mogelijk. Van Elzakker, tevens voorzitter van wielercomité Hoogerheide, nam contact op met Jeroen van Wezel van wielercomité Huijbergen om gezamenlijk wielerwedstrijden voor de hele gemeente Woensdrecht op touw te zetten.

Wielerfestijn

Elke dorpskern krijgt een koers. De geblesseerde Ossendrechtse eliterenner Lars Akkermans is eveneens enthousiast en steekt een handje toe bij de organisatie. “Iedereen is opgetogen en positief, zowel wielerunie KNWU als de gemeente.” Het financiële plaatje kwam volgens Van Elzakker ook snel rond. "Winkels en bedrijven in alle dorpskernen zijn bereid het wielerfestijn te sponsoren, net als de gemeente." 

De organisatoren benaderden ook de Woensdrechtse fietstourclubs en volgens Van Elzakker staan die klaar om te helpen. Er wordt een heus algemeen klassement bijgehouden bij de elite-amateurs. “Zij strijden om de Woensdrechtse leiderstrui”, aldus een blije Van Elzakker.

Datums

De wedstrijden staan 5 zaterdagen achter elkaar op het programma, met uitzondering van 22 augustus. Dan vindt het NK wielrennen plaats. De datums zijn:

8 augustus: Ossendrecht (Vrouwen & elite/belofte/amateurs)

15 augustus: Woensdrecht (nieuwelingen+ categorie 7 & elite/belofte/amateurs)

29 augustus: Hoogerheide (junioren & elite/belofte/amateurs)

5 september: Putte (NL) (nieuwelingen +categorie 7 & elite/belofte/amateurs)

12 september Huijbergen (finale) (nieuwelingen, junioren & elite/belofte/amateurs) 

De wedstrijden worden gehouden tussen circa 16.00 en 21.00 uur.

Spektakel

De organisatie verwacht geen problemen met het aantal inschrijvingen. Jeroen van Wezel, secretaris van Wielercomité Huijbergen, denkt dat alle categorieën overvol zullen zijn. “We zullen zeker bij de elite, beloften, amateurs te weinig startgelegenheid hebben. Maar ook de nieuwelingen, junioren en dames, staan te trappelen van ongeduld om weer gas te geven op de fiets. We treffen uiteraard speciale coronamaatregelen." 

De organisatie verwacht spektakel, want de deelnemers strijden om het Gemeente Woensdrecht klassement, met 'Woensdrecht leiderstrui' en geldprijzen. 

Meer informatie

Alle bewoners en omwonenden van de rondes worden per brief geïnformeerd, laat de organisatie weten. Kijk voor meer informatie op www.rondevanhoogerheide.nl en www.wchuijbergen.nl.

BIJDRAGE MARILYN PIETERSZ

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief