Circus Barani slaat tenten (tijdelijk) op aan Scheldeweg
Foto: Humphrey Hekhuizen

Circus Barani slaat tenten (tijdelijk) op aan Scheldeweg

HOOGERHEIDE - Circus Barani staat tijdelijk in Hoogerheide. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht heeft daar toestemming voor gegeven. 


Vanwege het coronavirus mag het circus geen voorstellingen geven. De tournee in West-Brabant is geannuleerd. Het circus stond tot vorige week in Bergen op Zoom, maar kon daar niet blijven. 

Menselijk

Via een inwoner van de gemeente Woensdrecht hoorden de medewerkers dat ze voorlopig op het terrein aan de Scheldeweg mogen staan. “Wij willen het circus graag helpen en hebben uit menselijke overweging besloten dat het circus tijdelijk, tot 14 november van dit jaar, hun tenten mag opslaan op het gemeentelijke evenemententerrein”, zegt wethouder Hans de Waal van de gemeente Woensdrecht. 

Tournee

“We zijn daar ontzettend blij mee’, reageert Amber Blokker van Circus Barani. “We hopen dat het niet lang nodig is. Als we de kans krijgen, zijn wij de eerste om weer op tournee te gaan.” 

De circusartiesten hebben het financieel lastig, omdat ze niet kunnen optreden. Alle hulp is welkom, onder meer om de pony’s, geitjes, honden en katten te kunnen blijven voeden. 

Doneren

Een aantal circusliefhebbers uit de gemeente Woensdrecht heeft al wat gedoneerd en hoopt dat meer mensen dat doen. Iedereen is welkom bij de wagens, maar doneren kan ook op het rekeningnummer NL03 INGB 0006 8120 82 t.n.v. Nationaal Circus Barani. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief