De SOF hoopt dat Wjeeldrecht doorbouwt.
De SOF hoopt dat Wjeeldrecht doorbouwt. Foto: Coby Weijers

Wjeeldrecht bouwt toch door

Door: Eugene de Kok Algemeen

HOOGERHEIDE - De carnavalsoptochten gaan dit jaar niet door, maar de Stichting Openbare Feestelijkheden Hoogerheide/Woensdrecht heeft alternatieve tocht bedacht.

In het kader van ‘Eelj Wjeeldrecht bouwt dóór’ daagt zij de creatievelingen uit de dorpskernen Hoogerheide en Woensdrecht uit om dit jaar zelf een wagentje te bouwen. De uitdaging is om je bolderkar, skelter of ander karretje te verbouwen tot een echte carnavalswagen. Een miniatuurmodel van bijvoorbeeld Lego, papier-maché, karton, hout, PUR of iets dergelijks mag ook.

Als deelnemer kun je er ook voor kiezen om op 13 en 14 februari jouw creatie te laten zien aan het publiek. Dit doe je door jouw creatie op deze dagen vanaf het trottoir zichtbaar te maken. Iedereen die het carnaval en optocht mist, kan dan toch nog genieten van het vele moois wat Wjeeldrecht te bieden heeft. Een jury zal de creaties beoordelen en voor de mooiste wagentjes zijn er prijzen. De prijsuitreiking is op 14 februari.

Meedoen?
Via de website www.sofnieuws.nl kun je je tot 7 februari aanmelden. Op het aanmeldformulier geef je jouw teamnaam, eventueel motto, de namen, leeftijden, telefoonnummer(s) van de bouwer(s) en het adres (Hoogerheide/Woensdrecht) waar de creatie staat door.

Om mee te dingen naar de prijzen dient er uiterlijk 10 februari een foto van de creatie gemaild te worden naar carnaval@sofnieuws.nl. Bij de foto dient de teamnaam en het adres doorgegeven te worden.

Bezichtigen
Op de website www.sofnieuws.nl zullen op 13 en 14 februari alle creaties te zien zijn. Daarnaast worden op deze site ook de adressen gepubliceerd van de deelnemers die hebben gezegd dat hun creatie mag worden bezichtigd. Op deze dagen kan dat tussen 10.00 uur en 17.00 uur. SOF hoopt dat de wandelaars zich in carnavalsoutfit kleden. Vanzelfsprekend gelden alle coronamaatregelen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief