<p>Elly Larif uit Woensdrecht is een Supporter van Schoon.</p>

Elly Larif uit Woensdrecht is een Supporter van Schoon.

(Foto: Humphrey Hekhuizen)

Elly Larif uit Woensdrecht blijft opruimen

WOENSDRECHT – Op 20 maart is de Landelijke Opschoondag van Supporter van Schoon/Plastic Soup Foundation. Op deze dag zetten vrijwilligers zich in om zwerfafval op te ruimen. Ook Elly Larif uit Woensdrecht doet mee. Alleen, want in verband met de coronacrisis is het vrijwel onmogelijk om met meerdere mensen op pad te gaan.


Voor Elly is het opruimen geen eenmalige actie. “Ik houd mijn eigen omgeving al schoon door wekelijks op te ruimen. Ik fiets en wandel graag en dan heb ik ook altijd een vuilniszak met handschoenen bij, want er ligt echt heel veel zwerfafval. Twee jaar geleden deed ik voor het eerst mee. We hadden zes volle vuilniszakken in een paar uur en vorig jaar had ik in mijn eentje vier volle zakken. Wat je aantreft, varieert, maar het zijn vooral blikjes, flesjes, rietjes, peuken en helaas nu ook veel mondkapjes.” 

Resultaat

Elly beseft dat het opruimen een druppel op een gloeiende plaat is, maar hoopt dat mensen inzien dat het laten slingeren grote gevolgen heeft. “Vooral dieren hebben er last van. Peuken worden bijvoorbeeld door vogels opgepikt om te voeren aan hun kuikens en heel veel dieren sterven uiteindelijk door het eten van plastic. Mijn motivatie is dan ook om de natuur en met name de fauna te behoeden voor plastic. Ik ruim de rommel van een ander op, maar ik denk ‘begin bij jezelf en maak het verschil.’ Ik word er wel blij van dat ik op deze manier iets beteken voor de natuur. Een kleine actie heeft soms een groot resultaat.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief