‘Konijnen zijn om te knuffelen’
Foto: José van der Wegen

‘Konijnen zijn om te knuffelen’

WOENSDRECHT – Het bezoeken van een kinderboerderij is leuk voor jong en oud. Mensen genieten van dieren en dieren genieten vaak weer van alle aandacht die ze krijgen. Maar de dieren moeten ook verzorgd worden. Daarvoor zijn er vaak vrijwilligers actief of zoals bij Zorgboerderij De Leemberg, deelnemers. Adrie Augustijn is één van hen.


Sinds de opening van de kinderboerderij en zorgboerderij in Woensdrecht is Adrie al aanwezig. “Ik ben hier al sinds het begin, want ik woon op de zorgboerderij. Ik doe hier van alles. Zo verzorg ik de dieren, maar ik help ook mee in de kantine. Ook help ik graag op het terras mee.” Door de lockdown is het voor Adrie wel even wennen, want geen bezoekers betekent natuurlijk ook dat het best stilletjes is op het terrein.

De deelnemers die normaal de kantine en het terras beheren, zoals Adrie, missen de bezoekers en de kinderfeestjes. En dat terwijl hij het juist heel leuk vindt als er ook andere mensen komen. “Ik vind het fijn om andere mensen te zien. En het is ook gewoon heel leuk om naar alle spelende kinderen te kijken en zo te zien hoe ze met de dieren omgaan.”

Van alle dieren op de kinderboerderij, variërend van een varken, pony’s, ezels, geiten, schapen en alpaca’s tot konijnen, cavia’s, kippen, eenden en ganzen, heeft Adrie wel zijn favoriete dieren. “Ik hou heel erg van de Franse hangoorkonijnen. Deze zijn lekker en zacht en rustig en komen graag met je knuffelen.”

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief