<p>Leo den Heijer uit Woensdrecht.</p>

Leo den Heijer uit Woensdrecht.

(Foto: privébezit)

Woensdrecht, daar waar Brabant Zeeland kust

WOENSDRECHT - Het dorp Woensdrecht ligt volgens Leo den Heijer uit Woensdrecht prachtig tussen twee grote metropolen: enerzijds Antwerpen, de Sinjorenstad waar altijd wat te doen is en waarvan het Ossendrechts een mooi dialect is, en anderzijds de Randstad, op een uurtje afstand rijden. Voor Leo is Woensdrecht daar waar hij thuis is.


“Ik ben in 1980 in Hoogerheide komen wonen als leerkracht van de Protestantse basisschool. De eerste acht jaar woonden we aan de Zonnebloem in Hoogerheide, waarna we in 1988 naar het kerkdorp Woensdrecht verhuisden. Hier groeiden onze kinderen op en wonen we nu nog steeds. Hoogerheide was een mooi begin om vanuit Scheveningen/Den Haag te wennen aan een plattelandsgemeenschap. Vanwege mijn contacten via kerk en school werden we al gauw deel van het dorp.” De ligging van Woensdrecht vindt Leo prachtig. “We zitten hoog en droog op de Brabantse Wal en Zeeland is dichtbij. Daar waar Brabant Zeeland kust is dan ook een prachtig en raak gezegde. De Westerschelde en de Oosterschelde zijn in Woensdrecht vanaf één punt te zien, het uitkijkpunt aan de Fortuinstraat. Dat is uniek. Ook de natuur van het Markiezaat en het Grenspark zijn in de buurt.”
“Op korte afstand hebben we diverse supermarkten en er is een goede diversiteit aan winkels waar menig stad trots op zou zijn. Onze gemeente stelt zich vaak proactief op, zeker waar het de lokale voedselbank betreft. Op sommige punten zouden ze de inwoners echter wel wat eerder kunnen betrekken bij beslissingen en ook meer met de burgers kunnen delen of samenwerken op zeer plaatselijke onderwerpen. Denk aan Windstil Ossendrecht, bouwplannen voor Tiny houses, recreatieffietsen voor gewone toeristen/inwoners en niet alleen grote fietskoersen en bouwplannen voor onze eigen jeugd. Het stimuleren van doorstroming in de eigen woningvoorraad, maar ook HBO-onderwijs en beter openbaar vervoer om zo autobewegingen te verminderen zouden verbeterpunten zijn. Al met al leven we in Woensdrecht echter in een prachtig dorp, ik zou er alleen weggaan als in mijn geboortedorp Scheveningen een vergelijkbare woning te koop kwam met een idem omgeving, maar dat is een utopie!”

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief