Afbeelding
Foto: privébezit

‘De kinderen fietsen straks de school uit’

Door: Joep Bremmers Algemeen

OSSENDRECHT – Twee groepen acht, vier juffen. De kinderen van basisschool De Meulenrakkers in Ossendrecht gaan komend schooljaar allemaal naar het voortgezet onderwijs. Maar voor het zover is, is er eerst nog een mooi afscheid van hun basisschooltijd.

Volgens juf Inge Schuurbiers, samen met haar collega’s Lara Luijsterburg, Verona Huijbregts en Ria Jansen verantwoordelijk voor de groepen 8 dit schooljaar, was haar klas dit jaar het meest sociale groepje dat ze ooit heeft gehad. “Het was altijd gezellig, iedereen hoorde er bij en kon zichzelf zijn.” In de lockdown heeft ze haar leerlingen erg gemist. “Ik was erg verdrietig dat we bijvoorbeeld samen geen kerstviering konden vieren, maar de leerlingen hebben het heel goed gedaan met thuisonderwijs. Ze hebben veel zelfstandig opgepakt en zijn erg handig met de computer geworden. Uiteraard waren we allemaal blij dat we weer naar school konden.” 

Erehaag
De laatste schoolweken staan nu in het teken van het naderende afscheid van school. “We zijn al op kamp geweest in Bergen op Zoom. Daar zijn we op de fiets naar toe gereden en hebben we twee nachten doorgebracht, met activiteiten als lasergamen, een spooktocht en zwemmen bij De Melanen.” In de laatste schoolweek spelen de twee groepen hun revue, waarbij ook hun ouders aanwezig mogen zijn. “Op 21 juli is dan het echte afscheid in de klas. Na een persoonlijk woordje per kind door de juffen fietsen de kinderen op kleuterfietsen de school uit, door een erehaag van leerlingen en ouders.”

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief