Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Vakantie in Woensdrecht: ‘Je verveelt je hier glad niet’

Door: Remko Vermunt Algemeen

HUIJBERGEN – Het echtpaar Machielsen uit het Zeeuwse Veere staat al een jaar of dertien op De Meet in Huijbergen. Hoewel Veere natuurlijk ook een prachtige plek is om te wonen, verkiest het echtpaar in het seizoen toch de caravan boven hun appartement. Want in Huijbergen ben je volgens hen ‘echt buiten’. 

“Thuis hebben we alleen een balkon bij ons appartement. Hier kunnen we lekker buiten zitten. We hebben op onze vaste standplaats een mooi tuintje mogen inrichten, dat we ook zelf onderhouden”, aldus mevrouw Machielsen. Ooit stonden ze op Schouwen-Duivenland met de caravan, maar ze wilden weleens wat anders. “We hebben toen op de kaart gekeken en Huijbergen lag ongeveer even ver weg. Het is hier een fijne omgeving en we verblijven hier dan ook graag.” 

Dit jaar staat het echtpaar voor het eerst een heel seizoen op de camping. “We zijn nog geen nacht in ons appartement geweest dit seizoen. We gaan er regelmatig op uit met de fiets in de omgeving of we pakken de auto met de fietsen en maken dan een wat langere tocht.” Het fijne aan de camping vinden ze het gemeenschappelijke. “In het voorjaar helpen we elkaar allemaal om alles op orde te brengen. En we sjoelen bijvoorbeeld samen in de kantine of maken een praatje. Het is heel gezellig zo onder elkaar, maar we kaarten ook weleens gewoon met zijn tweeën of we kijken voetbal of lezen of breien wat. Je verveelt je hier glad niet.” [n]

Echtpaar Machielsen



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief