Saskia en Mark Hessels.
Saskia en Mark Hessels.

Saskia en Mark Hessels lopen marathon voor KWF

Door: Jose van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE – Een marathon lopen, niet iedereen kan het. Maar zowel Saskia Hessels-Schouw als haar man Mark Hessels liepen al meerdere marathons. En hoewel Saskia na haar laatste in 2019 beweerde ‘dit nooit meer’, kwamen ze daar op terug na het overlijden van (schoon)zus Bianca en tante Nicole aan kanker. En dus lopen ze 10 oktober de Marathon van Eindhoven, voor Bianca en Nicole, voor de KWF Kankerbestrijding.

“Als je na een marathon over de finish komt, ben je zo kapot, dat je dus iets zegt als ‘dit nooit meer’”, lacht Saskia. “Maar toen overleed dit jaar mijn zus Bianca en Marks tante Nicole overleed vorig jaar, beiden aan kanker. En dan zie je iets voorbijkomen: dat je een marathon kunt lopen voor de KWF Kankerbestrijding. Dat je geld kunt inzamelen voor kankeronderzoek. Dat we kunnen lopen als eerbetoon aan Bianca en Nicole. Dus we besloten ons in te schrijven.” Dit besluit werd begin juli genomen en de marathon is op 10 oktober. “We zijn vrij laat gaan trainen, drie maanden voorbereiding op een marathon is niet veel. Maar we lopen ook niet voor een goede tijd. We lopen straks voor Bianca en Nicole. Uitlopen is ons streven en natuurlijk zoveel mogelijk geld ophalen voor de KWF Kankerbestrijding. Deze marathon zal sowieso al beladen zijn. Het zal emotioneel worden, tijdens het lopen, aan de finish, met onze familie aan de kant.”

Dankbaar
Het streefbedrag dat Saskia en Mark hadden opgesteld bij inschrijving, is een bijzonder bedrag, namelijk 1902 euro. “Het is de sterfdatum van Bianca, 19 februari. Je moet namelijk minstens 500 euro als streefbedrag opgeven en wij vonden dit wel een bijzonder bedrag.” Nog meer bijzonder werd het toen dit streefbedrag al ruimschoots behaald werd de avond van de inschrijving. “Het was bizar hoe snel de teller op 2.500 euro stond. Wij beschouwen het als een ultiem eerbetoon en waardering richting Bianca en Nicole.” De teller staat bij schrijven dezes op 3.758 euro, maar dat bedrag zal nog wel overschreden worden. “We zijn in ieder geval nu al iedereen zeer dankbaar voor alle donaties. Bianca en Nicole hebben destijds zelf alles gegeven en nu doen wij dit voor hen. Ik denk dat ze supertrots zullen zijn.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief