Afbeelding
Foto: José van der Wegen

Vuurwerkverkopers gedupeerd door verbod

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE – In de gemeente Woensdrecht is VuurwerkHoogerheide van Van den Brand Tweewielers in Hoogerheide nog het enige grote verkooppunt van vuurwerk. Maar helaas voor Roeland van den Brand en zijn vrouw Anja mogen ze wederom geen vuurwerk verkopen, als gevolg van het landelijke vuurwerkverbod.

“De 15.000 folders waren al gedrukt, de bunker is onderhouden en gekeurd en ook de webshop was al online. Ook is rekening gehouden met een grotere toeloop, omdat de Boerenbond sinds dit jaar geen vuurwerk meer verkoopt. We waren in verhouding verder met alle voorbereidingen dan vorig jaar”, aldus Roeland. Vorig jaar was er eind oktober al onrust in de branche en kwam het verbod niet als een verrassing. Dit jaar wel. “Donderdagavond kregen we te horen dat alles er positief uitzag, vrijdagmiddag was daar het verbod.”

Sterretjes
De verkoop van vuurwerk is een mooie aanvulling op de normaal gesproken rustigere winter in de fietsenwinkel van Roeland van den Brand, maar nu dus weer niet. “We hebben geluk dat we vaste inkomsten hebben, maar alles wat je niet verdient, voel je wel. Dit doet ons gewoon pijn.” Licht vuurwerk, zoals sterretjes en lichte fonteintjes, mag wel verkocht worden. “Maar we zitten dichtbij België, waar nog geen verbod is. Dat vuurwerk zal hier waarschijnlijk ook afgestoken worden, al is het illegaal.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief