Afbeelding
Foto: LPS Delphin

Mondkapjes, ventileren en preventief testen

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE - Heel blij. Zo omschrijft directeur Ab de Laater van LPS Klim-Op en LPS Delphin (de enige Jenaplan-school in Woensdrecht) in Hoogerheide de heropening van de scholen. Wel hanteren zijn scholen een strikt schema, om besmettingen op school zoveel mogelijk te voorkomen. Dat betekent onder meer dat per groep zaken worden georganiseerd.

Volgens Ab zijn zowel kinderen als ouders gebaat bij het aanhouden van een bepaald ritme. “Daarom zijn wij ook zo blij met de heropening.” Op de scholen zijn looproutes ingesteld en zijn de schooltijden per groep anders. Dit geldt voor zowel de ruim 30 leerlingen op Delphin en de 325 op Klim-Op. Elke groep wordt in de ochtend door de leerkracht op het schoolplein opgehaald en ook na school geldt per groep een andere tijd om opgehaald te worden door de ouders. “Omdat onze scholen meerdere ingangen hebben, kunnen we dit ook realiseren.” 

Werkwijze
LPS Klim-Op en LPS Delphin zijn gevestigd in brede school De Boemerang in het Philomenahof. “Er zitten hier veel kinderen op school, dus daarom kiezen we voor deze werkwijze.” Op de scholen worden natuurlijk ook de andere landelijk geldende maatregelen gehanteerd. “Dat betekent voldoende afstand, een mondkapje voor docenten en een deel van de leerlingen en het preventief testen met een zelftest. Ook wordt er voldoende geventileerd en staan de ramen geregeld open.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief