Foto: Stichting Emoties

‘We vervullen wensen van mensen met kanker’

GEMEENTE WOENSDRECHT – Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die lijdt aan kanker, overleden is aan deze ziekte of juist genezen is verklaard. En iedereen heeft wel een wens die hij of zij graag vervuld zou zien wanneer men ernstig ziek mocht worden. Voor die mensen is er Stichting Emoties, een stichting die graag wensen vervult van hen die lijden aan kanker.


Stichting Emoties bestaat sinds 19 juli 2013. Het doel van de stichting is het verwerven, beheren en toewijzen van financiële of materiële middelen aan mensen die lijden aan de ziekte kanker en woonachtig zijn in een van de vijf kernen van de gemeente Woensdrecht. Volgens bestuurslid Cor van de Korput is de stichting grotendeels afhankelijk van donaties van organisaties en mensen die de Stichting en haar activiteiten een warm hart toedragen. “We hebben bijvoorbeeld collectebussen staan bij bedrijven of bij uitvaarten. Zo hebben we onlangs nog een mooie opbrengst van 450 euro opgehaald met de plaatsing van een collectebus bij Autoschade van den Bergh in Ossendrecht en horen we binnenkort de opbrengsten van de statiegeldactie bij supermarkt Coop.”

Roparun
De opbrengsten uit deze collectes zijn voor een stichting als Stichting Emoties erg welkom. Zeker omdat door de coronacrisis een groot deel van de inkomsten is weggevallen. “Normaal gesproken kregen we bijvoorbeeld via de Roparun en vanuit het Comité Doorkomst Roparun Ossendrecht inkomsten binnen. Maar door corona is de Roparun al twee keer niet doorgegaan en missen we hier al twee jaar gelden van. Gelukkig hebben we nog genoeg reserves, maar een steuntje in de rug blijft welkom.” Steun krijgen ze overigens ook nog regelmatig vanuit GP Adrie van der Poel en de Woensdrechtse Wielerzomer of Herwonnen Levenskracht. Als gevolg van corona kunnen er ook veel minder huisbezoeken afgelegd worden aan mensen ter kennismaking. “Dit vangen we nu vaak telefonisch op, maar we merken toch wel dat een bezoekje ook op prijs wordt gesteld. Door de lockdowns zien mensen met kanker vaak toch veel minder mensen en elk bezoekje is dan toch een vorm van aandacht.”

Blij
Stichting Emoties kan per jaar zo’n 25 aanvragen verwerken. “Deze aanvragen zijn alleen bestemd voor mensen met kanker, woonachtig in de gemeente Woensdrecht. Per aanvraag geven we maximaal 500 euro uit en dit geld gaat ook alleen naar de persoon zelf.” In al die jaren van het bestaan heeft de stichting zo al ongeveer 200 mensen kunnen helpen. “We beoordelen de aanvraag niet op inhoud en mensen hoeven ook helemaal niet terminaal te zijn. Wat mensen met de 500 euro doen, is aan de mensen zelf. Alles is mogelijk. De ene persoon wil graag het geld besteden voor een paar dagen weg, de ander besteedt het weer aan iets wat ze echt nodig hebben. Mensen zijn vaak heel blij dat we ze hierbij kunnen helpen.” Stichting Emoties heeft een ANBI-status en wordt onder meer financieel gecontroleerd door het Doorkomstcomité Roparun Ossendrecht. “In deze tijden willen we het succes van de stichting graag vasthouden en ook bekendheid blijven genereren voor ons doel. Want uiteindelijk doen we het voor de mensen die nog zo graag eens iets zouden willen wensen.”

Kijk voor meer informatie op www.stichtingemoties.nl.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief