Afbeelding
Foto: Archieffoto Humphrey Hekhuizen

Dodenherdenking op 4 mei na twee jaar weer ‘gewoon’

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

OSSENDRECHT - Twee jaar lang was een traditionele Dodenherdenking niet mogelijk door de coronamaatregelen, maar dit jaar is publiek gewoon weer welkom bij de herdenking. Ook in Ossendrecht is er dan ook voor de avond van 4 mei een programma opgesteld.

Volgens Tonie Pattinama van het 4 mei-comité in Ossendrecht is het allemaal weer als vanouds. “Dat betekent dat we eerst een bijeenkomst in de Sint-Gertrudiskerk in Ossendrecht hebben. Dit is geen kerkelijke dienst, maar een gewone bijeenkomst, met onder meer een voordracht door een gastspreker en enkele liederen door damesensemble La Lisière uit Wouwse Plantage.” De bijeenkomst start rond 18.45 uur en duurt ongeveer een half uur met het Wilhelmus als afsluiting.

Stille tocht
Na de bijeenkomst lopen alle aanwezigen in een stille tocht naar het monument op de begraafplaats van Ossendrecht aan de OLV ter Duinenlaan. “De stille tocht wordt begeleid met trommels en tijdens de herdenking is Harmonie De Hoop aanwezig. Gelukkig kunnen we de herdenking als vanouds organiseren, zoals voor de coronatijd.” Namens het 4 mei-comité spreekt Tonie de hoop uit dat mensen ook echt weer aanwezig zullen zijn bij de herdenking. Daarom zijn in het hele dorp ook posters opgehangen. “Met de situatie in Oekraïne en een thema als vrijheid en verbondenheid zou het mooi zijn als we hier samen stil bij kunnen staan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief