Foto: Venema Media

Veteranen Search Team en drone brandweer vinden bejaarde vrouw in bos bij Putte

PUTTE - Het droneteam van de brandweer en het Veteranen Search Team hebben donderdagavond geholpen bij de zoektocht naar een 87-jarige vrouw in het bos bij Putte. Even voor 22.00 uur is de vrouw in het bos gevonden. Een ambulance werd met spoed opgeroepen voor verdere medische assistentie. Over de toestand van de vrouw is niets bekend gemaakt.


De vrouw was vermist sinds 15.30 uur donderdag, zo laat een woordvoerder van de politie weten. Eerder op de avond verstuurde de politie naar het publiek een Burgernetbericht om uit te kijken naar haar. Vanaf de brandweerkazerne aan de Antwerpsestraat in Putte is de zoekactie gecoördineerd. Met ongeveer 30 tot 40 leden is het Veteranen Search Team even voor 21.00 uur begonnen met zoeken in het bosgebied parallel aan de Belgische grens. Het droneteam van de brandweer uit Oosterhout assisteerde met zoeken vanuit de lucht. Even voor tien uur is de vrouw in het bosgebied aangetroffen.

Het Veteranen Search Team (VST) is een team van veteranen en overige geüniformeerden dat de politie ondersteunt met zoekacties naar vermiste personen. “Onze achtergrond en ervaring maakt dat wij over een onuitputtelijk doorzettingsvermogen beschikken. Wij zijn getraind om doelen te behalen, missies te voltooien”, aldus het team.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief