Leren cheerleaden, dat vonden met name de meisjes fantastisch. FOTO: JOSÉ VAN DER WEGEN 
Leren cheerleaden, dat vonden met name de meisjes fantastisch. FOTO: JOSÉ VAN DER WEGEN  (Foto: José van der Wegen)

Ook zonder zon slaagt zomerweek KVS

  Actueel

OSSENDRECHT – De laatste week van de zomervakantie staat voor veel kinderen in Ossendrecht in het teken van de zomerweek van KinderVakantieSpel in Ossendrecht. En dit jaar was dat niet anders. Met honderdzestig kinderen was de zomerweek ‘uitverkocht’. De jongens en meiden verbleven vijf dagen lang ‘in de ruimte’.


De organisatie van KinderVakantieSpel (KVS) heeft wel eens betere jaren gehad qua weer, maar het typisch Nederlandse weer kon de pret vorige week gelukkig niet drukken. Volgens voorzitter Denise van Veelen hoefde er tijdens de week bijna niet naar andere locaties uitgeweken te worden. “Het was wel een contrast met vorig jaar toen we nog een hitteplan hadden opgesteld. Nu hadden we een slechtweerprogramma, maar toch viel het mee met het weer. We hebben een paar keer een en ander moeten aanpassen. Zo is de spooktocht op de maandagavond wel van start gegaan, maar toen het toch leek te gaan onweren, hebben we deze afgezegd. De veiligheid staat immers voorop.”

Betrokken
Gelukkig voor de organisatie en de kinderen bleef het alleen bij een geschrapte spooktocht. “Op maandag zijn we voor de grote kinderen gestart met een ruilspel door het dorp, waarbij ze geheel in het thema een aliënhelm moesten ruilen voor het coolste en grootste voorwerp. Ze kwamen onder meer terug met een tafelvoetbalspel, potjes, pannen, een hondenbad en zelfs een zwembad. Ook de kleine kinderen liepen door het dorp, met een speurtocht in hetzelfde gebied. Zo kwamen de kinderen elkaar onderweg ook tegen. Het is erg leuk om te zien dat de bewoners, die we overigens vooraf hadden aangeschreven of de kinderen bij hen mochten aanbellen, zo betrokken zijn bij de activiteiten. ’s Middags hielden we een tienkamp, maar toen het weer echt slecht werd, zijn we in de tenten spelletjes gaan doen.”

Vertrouwen
Op dinsdag werd er eerst op het veld gespeeld door de grote kinderen en geknutseld in het kader van het thema door de kleinere kinderen. In de middag gingen alle kinderen naar het zwembad. “We merken dat het aantal kleine kinderen echt hard toeneemt. Van de maximaal honderdzestig kinderen die kunnen deelnemen, waren er dit jaar 89 in de kleine groep en 71 bij groot. Deelname kan vanaf vier jaar en dat zien we ook echt. Hadden we vorig jaar bijvoorbeeld nog maar zes jonge kinderen zonder zwemdiploma, nu waren dat er al 26. Dat is voor ons een grote verantwoordelijkheid uiteraard, maar ook een compliment, want ouders tonen zo naar ons hun vertrouwen als organisatie.”

Bus
Op woensdag gingen de kinderen naar het bos voor een survival, waarbij onder meer een hindernisbaan bedwongen moest worden en met pijl en boog werd geschoten. Die dag werd afgesloten met frietjes en een snack bij Johnny’s Steakhouse en een heuse disco bij Café De Snor in Ossendrecht. “De grote kinderen konden eventueel ook blijven slapen op het veld in tentjes, waarbij er ook een avondspel werd gedaan. De donderdag stond in het teken van een sportdag op het ODIO-veld en in De Drieschaar met onder meer voetbal, bootcamp, cheerleaden en Zumba. De laatste dag stapten de kinderen in de bus voor een uitje buiten de deur, klein naar Kidswonderland en groot naar Bobbejaanland.

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief