Foto: José van der Wegen

Woensdrecht is een nieuwe kinderboerderij rijker

WOENSDRECHT - Cliënten van Zorgboerderij De Leemberg in Woensdrecht hebben maanden hard gewerkt, maar woensdag hebben ze hun nieuwe pareltje aan het grote publiek mogen tonen.


Woensdrecht is een heuse kinderboerderij rijker. Op zo’n 1500 vierkante meter grond leven tal van dieren: cavia’s, konijnen, alpaca’s, ezels, geiten en schapen en nog veel meer. Het moet een geliefd uitstapje worden voor tal van kinderen in de gemeente Woensdrecht én voor een deel van de cliënten zelf.

Resultaat

Jacqueline Sommeling van Zorgboerderij De Leemberg, die in oktober 2017 verhuisde van Ossendrecht naar Woensdrecht, is blij. “We zijn erg trots op het resultaat”, zei ze woensdag. Hoewel de kinderboerderij een onderdeel is van de zorgboerderij staat deze apart. “De zorgboerderij zelf blijft een afgeschermd deel. Niet iedere cliënt vindt het leuk om met dieren om te gaan. Daarom hebben we een aparte groep opgericht.”

Appartementen

Met de kinderboerderij zet De Leemberg weer een stap naar de toekomst, al wordt er nog steeds volop gebouwd. “Ergens in september hopen we de appartementen voor beschermd wonen op te leveren. Dit worden zo’n vijf appartementen en we hebben een optie voor nog twee appartementen. Als de bouw gereed is, zijn we wel even klaar met verbouwen.” 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief