Logo internetbode.nl/woensdrecht

Ben van Hoof slaat nieuwe muzikale weg in

PUTTE - Jarenlang bestormde Ben van Hoof alias Prins Benjamin samen met zijn broer Ron de hitlijsten van Put en Buntland, waarvoor ze ieder jaar een nieuwe carnavalskraker uitbrachten. Inmiddels heeft hij zijn prinsenpak uitgetrokken, maar de muziek niet achter zich gelaten.


Vanuit de Middenweg in Hoogerheide is hij begonnen met zijn eigen muziekstudio onder de naam Nose. Hoewel de studio vooral bedoeld is om opkomende artiesten de kans te geven om hun eigen nummers op te nemen, nam Ben ook zelf de sprong in het diepe. Sinds 4 januari 2017 is zijn eerste singel Prachtige Vrouw uit.

Passie

Een zanger heeft Ben nooit echt in zichzelf gezien. "Behalve dan voor de bluesmuziek, want ik heb zo'n kraakje in mijn stem." Zijn echte passie ligt dan ook bij de blues- en rockband Trible-B, waarvan hij als gitarist en zanger deel uit maakt.

Maar nadat hij afscheid nam als prins van Put en Buntland begon het toch te kriebelen om meer met muziek te doen. "Het is eigenlijk altijd al een droom van mij geweest om een eigen studio te hebben. Nu ik gestopt was met de carnaval kreeg ik daar eindelijk tijd voor", vertelt de Puttenaar.

Prachtige Vrouw

Aan de Middenweg in Hoogerheide runt hij nu sinds een maand of negen een eigen studio. "Om eigen nummers op te nemen, maar ook covers in een ander jasje gestoken. Daarnaast kan ik nu ook demo's opnemen voor andere artiesten", legt hij uit.

Het was een eigen geschreven en gecomponeerd nummer dat Ben de stoute schoenen deed aantrekken. Zijn broer Ron timmert sinds vorig jaar aan de weg als zanger en behaalde met zijn singles Vrouw Van Mijn Leven en Het Leven Met Jou twee noteringen in de top 1000 van TV Oranje.

"Toen Ron zijn nieuwe single opnam in de studio van Laurence van Wessel, die onder meer ook met Frans Bauer samenwerkt, liet ik mijn eigen nummer Prachtige Vrouw horen. Dat had ik ooit geschreven voor mijn vrouwtje Angele. Laurence vond het direct een leuk liedje en ging ermee aan de slag. Hij paste de drumpartij aan en had een akoestische piano toegevoegd."

Ervaren

Langzaam groeide het idee om het nummer ook daadwerkelijk uit te brengen. "Dat was eigenlijk nooit mijn bedoeling. Maar in mijn studio vroegen andere zangers vaak wat ze moesten doen om hun nummer uit te brengen. Omdat ik dat zelf ook niet goed wist, besloot ik Prachtige Vrouw zelf uit te brengen onder de artiestennaam Benooz om te ervaren wat er allemaal bij komt kijken."

Ben kwam in contact met de producer Rood-Hit-Blauw, dat sinds de lancering van Prachtige Vrouw de single aan de man brengt bij diverse radiostations. Vooral in het noorden van het land doet zijn nummer het goed.

"Daar heb je veel radiostations die zich richten op Hollandse muziek. Vanmorgen had ik nog een interview met een station uit Groningen. Daar wisten ze me te vertellen dat mijn clip op YouTube al meer dan duizend keer is bekeken."

Hit?

Toch verwacht Ben geen wonderen van zijn debuutsingle. "Een hit zal het niet worden. Er zijn zoveel goede zangers en zangeressen in Nederland. Het is vooral mijn bedoeling dat ik nu weet hoe alles een beetje werkt en wat er allemaal bij komt kijken. Daar kan ik andere zangers weer mee helpen."

En voor de liefhebbers die de cd toch graag willen hebben, zegt Ben lachend: "Dat regelen we wel."<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief