Afbeelding
Foto: Leon Verbraecken

Demi de Jong zoekt in de winter het strand op

Door: Janny Mathijssen algemeen

OSSENDRECHT - Nadat Demi de Jong uit Ossendrecht in september haar wegseizoen bij het wielrennen weer had beëindigd, stond de winterperiode weer voor de deur.

In deze periode zoeken vele renners(sters) het bos op met hun MTB, gaan de sportschool in of houden hun wedstrijdritme op pijl tijdens het veldrijden. In tegenstelling tot haar oudere zus Thalita de Jong, die actief is in het veldrijden ging Demi opzoek naar een andere uitdaging om enigszins lekker bezig te zijn maar ook om het wedstrijdritme in haar benen te houden. Het leek haar leuk om eens deel te nemen aan een MTB strandrace wedstrijd in Noordwijk op 23 december. Dit deed ze niet onverdienstelijk en veroverde gelijk een derde plaats. Demi had de smaak te pakken en de 2 weken erna reed zij een MTB strandrace in Scheveningen en Brouwersdam, ook in deze beide races pakte Demi een geweldige 3e plaats. De laatst genoemde wedstrijden waren dan wel het uiterste van elkaar. In Scheveningen werden ze zo ongeveer van het strand afgeblazen en bij de Brouwersdam was het zo goed als windstil.
Vanaf februari gaat Demi met haar nieuwe team Lotto Soudal op trainingskamp, en kunnen ze zich weer gaan richten op het nieuwe wegseizoen. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief