Afbeelding

GP Adrie van der Poel 2018 wordt een zware editie

Door: Hanneke Marcelis algemeen

HOOGERHEIDE - Twee spectaculaire nieuwe, stijle hellingen, een fietsbrug en twee extra balken. Het zijn de vernieuwingen van het parcours van de GP Adrie van der Poel die voorzitter Jan Prop met trots presenteerde aan de sponsors en pers.

Voorzitter Jan Prop presenteerde vrijdagmiddag in cafe Non Plus Ultra in Woensdrecht de vernieuwingen van de GP Adrie van der Poel die zondag 28 januari verreden wordt. Een fietsbrug moet het publiek beter in banen gaan leiden. Twee nieuwe 'Red Bull'-hellingen zorgen voor een nieuwe uitdaging in het parcours. En misschien worden er voor de VIP-tent ook nog twee balken van 40 centimeter hoog geplaatst. Maar dat laat het comité nog even van de omstandigheden afhangen. "Met de huidige weersomstandigheden kan toch wel met zekerheid gesteld worden dat het een zeer zware editie wordt met veel blubber." Daarmee wordt het een heel ander beeld dan vorig jaar, toen het gehele parcours droog en bevroren was.

Vernieuwingen

Naast de aanpassingen in het parcours, kon Prop nog meer vernieuwingen presenteren op de informatiemiddag. Zo is er naast een rondemiss, dit jaar ook een rondemister aangesteld. "Dit op verzoek van de elite dames", vertelt Prop lachend. Ook wordt er dit jaar extra ingezet op duurzaamheid. Een ecoteam wat is samenwerking met Saver en het Zuidwesthoekcollege is opgezet gaat zorgen dat al het afval tijdens de GP in de afvalbakken belandt.

Domper

De GP Adrie van der Poel kreeg donderdag nog een flinke domper te verwerken. Een derde van de VIP-tent werd meegenomen door de westerstorm. Platen van zo'n achthonderd kilo vlogen als papiertjes zo'n 150 meter weg. Het verantwoordelijke bedrijf, BHV Expo, kreeg van Prop een groot compliment voor haar doortastendheid in de situatie. "Ze zaten binnen een uur bij ons om tafel met een passende oplossing. Daarvoor veel dank."

Toekomst

Ook voor de toekomst van de GP kon Jan Prop positief nieuws brengen. Zo heeft de Rabobank haar sponsorcontract met twee jaar verlengd, en gaat de organisatie volgend jaar een extra evenement houden voor mensen met een sociale achterstand. "Het is mooi dat wij als GP Adrie van der Poel ook deze mensen in beweging kunnen krijgen door hen op een bijzondere manier kennis te laten maken met het fietsen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief