Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Partijen leveren kieslijst aan voor gemeenteraadsverkiezingen

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOENSDRECHT - Zes politieke partijen uit Woensdrecht hebben maandag hun kandidatenlijst officieel ingeleverd bij burgemeester Steven Adriaansen. Stemgerechtigden kunnen op 21 maart 2018 hun stem uitbrengen op ABZ, CDA, VVD, PvdA, D66 of AKT.

In totaal staan er 135 personen op de kieslijst, waarvan 104 man en 31 vrouw. De kandidaten komen uit Hoogerheide (57), Ossendrecht (25), Huijbergen (18), Putte (15), Woensdrecht (18), Bergen op Zoom (1) en Den Bosch (1). Voor de partijen was het een heuglijk moment om de kandidatenlijst in te kunnen leveren. Dat betekent dat zij officieel mee kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. 

Op de dag van kandidaatstelling moeten de kandidatenlijsten en andere stukken tussen 09.00 en 17.00 uur ingeleverd worden bij het centraal stembureau van de gemeente. Dat houdt meer in dan alleen een lijst met alle kandidaten. Zo moeten kandidaten op de lijst die (nog) niet in de gemeente wonen, een verklaring overhandigen waaruit blijkt dat zij van plan zijn om zich in geval van benoeming in de betreffende gemeente te vestigen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief