De leerlingen van het ZuidWestHoek College (ZWHC) die iedere woensdagochtend trainen in het zwembad aan de Sportlaan.
De leerlingen van het ZuidWestHoek College (ZWHC) die iedere woensdagochtend trainen in het zwembad aan de Sportlaan. Foto: Marilyn Pietersz

Leerlingen en docenten Zuidwesthoekcollege zwemmen tegen kanker

Door: Hanneke Marcelis algemeen

OSSENDRECHT - Leerlingen en docenten van het Zuidwesthoekcollege uit Ossendrecht zwemmen op 18, 19 en 20 augustus samen met Maarten van der Weijden de elfstedentocht. Het doel van de uitputtende zwemdriedaagse is geld ophalen voor onderzoek naar kanker.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Voor de leerlingen en docenten van de middelbare school uit Ossendrecht is het moment van de waarheid eindelijk aangebroken. Na vele maanden trainen starten zij op zaterdag 18 augustus aan een indrukwekkende zwemuitdaging samen met Maarten van der Weijden.

Elfstedentocht

Olympisch Kampioen uit 2008 en ex-kankerpatiënt Maarten van der Weijden zwemt in drie dagen tijd in totaal 200 kilometer langs de elf Friese steden bekend van de Elfstedentocht. Van der Weijden zelf zal gedurende de drie dagen durende tocht het water niet verlaten. Hij slaapt op een luchtbedje in het water. In iedere stad waar Maarten voorbij zwemt, zal het team van het ZuidWestHoek College 500 meter achter hem aanzwemmen. In totaal gaan de leerlingen en docenten dus 5,5 kilometer zwemmen voor het goede doel.

Het team van de middelbare school traint al sinds begin van de winter voor de grote zwemuitdaging. Dat deden ze vooral in zwembad Laco, maar ze reisden er ook al een keer voor af naar Friesland. Het team van het Zuidwesthoekcollege kreeg in haar voorbereiding bovendien begeleiding van lokaal talent Nienke Jonk. De ervaringen van het team zijn te volgen via hun Facebook-pagina @redactieteamzwhc.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief