Foto: Google Maps

Protestantse Gemeente Woensdrecht heeft een nieuwe predikant

OSSENDRECHT – De Protestantse Gemeente Woensdrecht (PGW) heeft een nieuwe dominee, in de persoon van de heer Willem Lolkema. Op zondag 11 november 2018 zal tijdens een feestelijke dienst ds. Lolkema zijn intrede doen als 45ste predikant van onze gemeente. Aanvang van dienst is om 9:45 uur in de Protestantse Kerk aan de Dorpsstraat 10 te Ossendrecht. Deze zogeheten verbintenisdienst zal geleid worden door ds. J.H. van der Sterre uit Fijnaart. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om ds. Lolkema en zijn vrouw te begroeten onder het genot van een kop koffie en wat lekkers.


Ds. Lolkema is de opvolger van Ds. Klaas Vos die na ruim 8 jaar afscheid nam in juli 2017. Hierna begon de zoektocht naar een nieuwe predikant. Ds. Lolkema is op dit moment werkzaam als voorganger bij de Protestantse Ontmoetingsgemeente van Krabbendijke en de Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland.

Op 15 augustus jl. hebben ds. Lolkema en zijn echtgenote zich voorgesteld aan onze gemeente. Alle aanwezige gemeenteleden waren het unaniem eens dat deze predikant past bij onze gemeente, waarna de kerkenraad officieel een beroep uitbracht, dat door ds. Lolkema is aanvaard.

Ds. Lolkema werkte gedurende bijna 4 jaar als predikant op Curaçao. Daarvoor was hij verbonden aan de Protestantse kerk te Roosendaal. Hij is getrouwd met Marjan en ze hebben twee volwassen kinderen, een zoon en een dochter. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief