Foto van het 80-jarig jubileum concert van 18 november 2017
Foto van het 80-jarig jubileum concert van 18 november 2017

Fanfare 'De Volharding' uit Putte pakt uit met jaarconcert

PUTTE - 18 november 2017 was het dan zo ver. Putse fanfare ‘De Volharding’ pakte in het kader van haar 80-jarig jubileum terug naar in het verleden zeer succesvolle concept van een jaarconcert. Het publiek werd meegenomen in een muzikale tijdreis welke in 1937 begon. De reis ging verder langs de onderwereld van Orpheus om vervolgens via de traan van Maxima tijdens Adiós Nonino, 80 jaar later aan te komen bij Thrift Shop van Macklemore en Happy van Pharrel Williams. Na deze tijdreis was De Volharding weer helemaal “up-to-date”, zoals ook het concert genoemd was. Het concept is wederom erg succesvol gebleken, en daarom komt ook dit jaar De Volharding weer met een groot jaarconcert.

De Volharding brengt zaterdag 1 december een gevarieerd en tijdloos muzikaal programma, en heeft daarom het concert de naam ‘Timeless’ gegeven. Vanuit operamuziek zal het publiek via jazz en musicals naar de hedendaagse popmuziek worden geleid, waarbij één onderwerp centraal (stil) zal blijven staan, namelijk de tijd. De jaren verstrijken maar deze muziek blijft in trek. Onder leiding van dirigent Pierre van Broekhoven presenteert de Volharding zich op 1 december vanaf 20:00 uur in MFC de Biezen in Putte. De presentatie is dit jaar in handen van Nina Gerdes die de diverse muziekstukken losjes aan elkaar zal praten.

Een bijzondere gast deze avond is een welbekende putse zanger, maar voor de Volharding een nieuwe muzikale partner. We hebben het hier over de enige echte Bart van Laarhoven. Bart heeft in de loop der jaren al vele optredens op z’n naam staan, zowel solo als met de band Wow maar dus nog niet eerder met de putse fanfare.

Na het concert zal er een 3e helft plaatsvinden. In de Heidezaal van MFC de Biezen kunt u onder het genot van een drankje en nog meer livemuziek, in de vorm van een klein orkestje, heerlijk met elkaar napraten. Hierbij zullen de muzikanten na een kleine pauze ook aanwezig zijn. Deze avond beloofd kortom een bijzonder prettig avondje uit te worden.

Het concert vindt plaats op zaterdag 1 december om 20:00 uur in de Sporthal van MFC de Biezen aan de Schoolstraat 42 te Putte. De entree bedraagt € 8,- en de kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de leden van de Volharding, bij het secretariaat (e-mail: holdmuze69@gmail.com), bij de Biezen en, mits er nog kaarten beschikbaar zijn, aan de toegang voor het concert.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief