De kerstavond voor statushouders vorig jaar FOTO AD VOS
De kerstavond voor statushouders vorig jaar FOTO AD VOS Foto: Ad Vos

Protestantse kerk houdt weer kerst met statushouders

OSSENDRECHT - Op vrijdag 14 december organiseert het Open Huis Statushouders weer een 'Kerst' met statushouders - in de protestantse kerk in Ossendrecht.

Het Open Huis Statushouders is een werkgroep van vrijwilligers uit de gemeente Woensdrecht. De vrijwilligers zijn katholieken, niet-kerkelijken, protestanten etc. - met nadruk: Het is geen activiteit van de kerk. Deze groep mensen is vanaf dat statushouders in onze gemeente werden geplaatst, actief geworden. Dat begon met op elke woensdagmorgen met eenvoudige Nederlandse lesjes en met het simpelweg ontmoeten van elkaar. 

Op dit moment zijn de statushouders druk met Nederlandse lessen en soms ook met werk. "Dat is mooi; ons werk is niet meer nodig. Toch willen we als Open Huis het contact met de statushouders behouden - dit doen we nu door een paar keer per jaar een activiteit te organiseren. Zo hebben we eens een bingo georganiseerd; er zijn paaseieren geschilderd; er zijn spelletjesmiddagen geweest en in december organiseren we een kerst-meeting: Met soep, brood, muziek en vooral gezelligheid", aldus Open Huis Statushouders. De kerstbijeenkomst is van 17.00 uur tot 20.00 uur en iedereen is welkom. Burgemeester Adriaansen schuift ook altijd even aan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief