verlichte carnavalswagen
verlichte carnavalswagen (Foto: SLW)

Lichtstoet trekt dit jaar door Putte

PUTTE - SLW, de stichting achter de Lichtstoeten die ieder jaar in een andere kern van gemeente Woensdrecht rijdt, organiseert in 2019 de 20e Lichtstoet in Putte. Deze inmiddels internationale Lichtstoet, met verlichte carnavalswagens, rijdt op zaterdag 13 april 2019 vanaf 21.30 uur door de straten van het grensdorp. Aanmelden kan nog steeds.


Er wordt een grote deelname verwacht, want niet alleen in de gemeente Woensdrecht is de animo groot om deel te nemen, ook uit omliggende plaatsen is er volop belangstelling. Fijnaart, Steenbergen, Roosendaal, Bergen op Zoom en Standaardbuiten zijn plaatsen waar deelnemers zich al aangemeld hebben, maar ook internationaal is de belangstelling groot. Uit Ekeren, Antwerpen, Deurne. Dendermonde, Wuustwezel en Mortsel is ook interesse getoond om deel te nemen.

Jaarlijks bezoeken 8.000 tot 15.000 mensen dit evenement. Al twintig jaar lang en in het bestuur zit nog steeds een lid van het allereerste uur, Adrie Buijs. Hij regelt al 20 jaar de financiën. De lichtstoet, het kindje van de veel te vroeg overleden voorzitter Louis Schenk, blijft voortbestaan als cultureel erfgoed van Woensdrecht.

Het bestuur van SLW nodigt bouwclubs uit zich aan te melden voor deelname aan de Lichtstoet. Dat kan gewoon via slw.woensdrecht.nl of bij de secretaris Henk van de Brug, Tel: 06 465 05 116. De 20e lichtstoet gaat weer een geweldige lichtstoet worden dankzij de deelnemers, de carnavalsverenigingen, de sponsors en het geweldige publiek. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief