De Nootjesberg is één van de onderdelen van het parcours
De Nootjesberg is één van de onderdelen van het parcours (Foto: Humphrey Hekhuizen)

NK Veldrijden in Huijbergen: Het programma

HUIJBERGEN - Dit weekend is het zo ver. Dan kunnen wielerliefhebbers hun hart ophalen bij het NK Veldrijden dat voor de vijfde keer verreden wordt in Huijbergen. De Tiestenduin en de Nootjesberg zijn de vertrouwde hoogtepunten op het parcours in Huijbergen die ook dit jaar weer in de route zijn opgenomen. Bezoekers kunnen er gratis van komen genieten, want de entree van voorgaande jaren is deze editie geschrapt.


Het NK heeft een mooie deelnemerslijst. Bij de elite dames zijn de ogen vooral gericht op Marianne Vos, Sanne van Paasen, Lucinda Brand en Maud Kaptheijns. In de elite heren veld staat de wereldtop aan de start: Mathieu en David van der Poel, Lars van der Haar, Corne van Kessel, Jens Dekker en Joris Nieuwenhuis. Aangezien Mathieu van der Poel weer bezig is aan een indrukwekkend seizoen, is hij de topfavoriet. Het zou de vijfde keer op rij zijn dat het NK wint, maar wel de eerste keer dat hij dat in Huijbergen doet. En bezoekers kunnen er gratis van komen genieten. Want de entreekosten die er voorgaande editie nog wel waren, zijn deze keer geschrapt.

Programma

De officiële training op het NK parcours is op vrijdag 11 januari 2019 van 13.00 tot en met 15.00 uur. Zaterdag 12 januari starten om 11.00 uur de nieuwelingen meisjes, om 12.00 uur de nieuwelingen, om 13.00 uur de masters 50+, om 14.00 uur de masters 40+ en om 15.00 uur de amateurs/sportklasse. Zondag 13 januari beginnen om 11.00 uur de beloften vrouwen/ junior dames. De junioren starten om 12.15 uur, de Elite vrouwen om 13.30 uur en de Elite heren/Beloften om 15.00 uur. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief