Ook burgemeester Steven Adriaansen kwam het echtpaar van Hoof-Schroeijers feliciteren met hun briljanten huwellijk
Ook burgemeester Steven Adriaansen kwam het echtpaar van Hoof-Schroeijers feliciteren met hun briljanten huwellijk (Foto: José van der Wegen)

Briljanten bruiloft voor echtpaar van Hoof-Schroeijers

OSSENDRECHT - Het was een stralende dag, op 3 februari 1954. Voor Sjors van Hoof en Lizette van Hoof-Schroeijers uit Ossendrecht was het dan ook in alle opzichten een bijzondere dag, namelijk die van hun huwelijk. Exact 65 jaar later was het opnieuw een stralende dag en werd er een briljanten jubileum gevierd.


Sjors van Hoof (89) en Lizette van Hoof-Schroeijers (84) zijn een bijzonder echtpaar met een bijzonder huwelijksjubileum, want 65 jaar getrouwd zijn, dat is niet iets wat veel mensen mogen meemaken in hun leven. Bijzonder is ook hun eerste ontmoeting. Waar veel echtparen elkaar in de tijd op de kermis of op een dansavond ontmoetten, vond de eerste ontmoeting van Sjors en Lizette plaats in het café. "Mijn ouders hadden in Ossendrecht een café, café De Boesterd aan het Hondseind, waar later Discotheek De Boog zat en nu supermarkt Emté zit", aldus Lizette. "Na het werk met de mannen van het aannemersbedrijf van mijn vader (Aannemersbedrijf Van Hoof) gingen wij nog weleens een pintje pakken in het café. Dat was dus in De Boesterd", zegt Sjors.

Eigen huis

Na een paar jaar verkering namen beiden het besluit om hun liefde nader te bekronen. Op de derde dag van februari 1954 was het burgerlijk en het kerkelijk huwelijk. "Vanuit de Dorpsstraat, waar Lizette destijds woonde, togen we te voet naar de kerk." Gehuld in een prachtige witte jurk, best bijzonder voor die tijd, en een mooi pak voor Sjors, gaven de twee elkaar het jawoord. "Na ons huwelijk zijn we gaan wonen in de OLV ter Duinenlaan. We hebben eerst even gehuurd in de kleine woningen tegenover de Duinstraat, omdat we zelf ons huis bouwden. We wonen hier dan ook al zo'n 65 jaar." Het zelf bouwen van hun huis komt niet als een complete verrassing. "Mijn vader had een aannemersbedrijf, waar ik ook werkte. Ik heb heel wat timmerwerk in de omgeving verricht, van OLV ter Duinen tot de Wilhelminakazerne en de houten constructie voor de klok bij de protestantse kerk." Hun huis is dan ook echt hun stekje en misschien ook wel een levenswerk: "Het is heerlijk wonen hier, net iets van de straat door de voortuin. We gaan hier zeker niet meer weg."

Kinderen

Het liefdesgeluk van Sjors en Lizette werd niet alleen bezegeld met een huwelijk en een eigen huis, maar ook met kinderen: twee zoons en een dochter maakten het gezin compleet. "We hebben ook een kleindochter, dus heel groot is onze familie niet." Helaas voor het echtpaar kreeg het 14 jaar geleden te maken met een immens verdriet: hun zoon, die naast hen woonde, pleegde zelfmoord. "Na al die tijd begrijpen we nog steeds niet waarom. Het is een zwaar gemis en helemaal op bijzondere dagen, zoals deze dag." Voor Sjors en Lizette is hun overleden zoon logischerwijs nog altijd aanwezig in hun gedachten en in hun leven: "Hij hoort er gewoon bij. Zijn graf bezoeken we dagelijks en zijn foto hangt aan de muur. We missen hem."

Koffie

Ondanks het gemis van hun zoon en een mede door een val verminderde gezondheid van Lizette slaat het echtpaar zich er doorheen. Ze genieten zo veel mogelijk toch van het leven: "Ik heb mijn tuintje, waar ik me wel vermaak." Lizette kijkt graag televisie. "Samen gaan we ook graag ergens koffie drinken. Familyland is toch wel mijn favoriet." Daar vierden ze ook hun huwelijksjubileum. Ook genieten ze van hun witte tuinkat. "Die is een paar jaar geleden komen aanlopen. Binnenkomen wil hij niet, maar Sjors heeft achterin de tuin een hokje getimmmerd. Daar krijgt de kat eten en drinken en is er een slaapplaatsje." Samen met hun tuinkat gedijen Sjors en Lizette nog steeds uitstekend in het Ossendrechtse. Het geheim van al die jaren, dat weten ze zelf ook niet echt: "We schelden af en toe eens op elkaar en voor de rest gaat het goed."Meest gelezen

Meest geliked

Rolstoeldriedaagse in Hoogerheide 20/8
Ook zonder zon slaagt zomerweek KVS 17/8
Vrijwilligers helpen met onderhoud Meiduinen 20/8
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief