Foto: Gemeente Woensdrecht

Aftellen tot start verkoop kavels Noordrand Ossendrecht

OSSENDRECHT - 27 februari 2019. Dat is de datum die in rood staat omcirkeld in de agenda van iedereen die een kavel wil bemachtigen in de gloednieuwe wijk Noordrand. En ook wethouder Hans de Waal kijkt uit naar het moment. "Noordrand is echt een aanwinst voor Ossendrecht en voor de gemeente Woensdrecht in zijn geheel. Ik verwacht dan ook dat de verkoop voorspoedig zal verlopen."


Noordrand is voor wethouder De Waal een project waar hij zich al jaren mee bezig houdt. "Het was denk ik 2014 of 2015 toen dit idee begon te spelen. In alle kernen werden toen woningen ontwikkeld, maar alleen in Ossendrecht lag het stil. Daarom wilden we graag ook in die kern een project starten." In eerste instantie zou dat gaan om achttien woningen. Maar dat werden er al snel meer, dankzij de deal die gesloten werd met ODIO. "Toen ik voorzitter Roger Withagen vertelde dat we naast de velden van de vereniging wilden gaan bouwen, zei hij meteen: 'Waarom pak je er niet twee oude velden bij, in ruil voor twee nieuwe kunstgrasvelden'. Zo ging dat balletje snel rollen. Een win-win situatie, wat ODIO heeft nu twee mooie nieuwe velden en wij een extra grote wijk Noordrand."

Woningen

In totaal behelst Noordrand 44 woningen. In het plan zijn 20 uitgeefbare bouwkavels en 24 huurwoningen opgenomen. Woningstichting Woensdrecht zal de 24 huurwoningen bouwen (sociale huur en middensegment) en zal zich richten op toekomst-/levensloopbestendige woningen. Dit zijn woningen met keuken, woon- en slaapkamer op de begane grond en boven nog minimaal een slaapkamer. De gemeente Woensdrecht verkoopt 20 bouwkavels die bestemd zijn voor de bouw van duurzame vrijstaande woningen. "We staan mensen ook toe om een twee onder een kap te bouwen op één kavel. Maar dat mag natuurlijk niet op elke kavel gebeuren. Het zullen maximaal vijftig woningen worden", legt de wethouder uit. Hij prijst het diverse karakter van het plan. "Plan de Noordrand in Ossendrecht biedt een goede mix tussen koop- en huurwoningen. De woningen zijn voor diverse doelgroepen geschikt; starters, ouderen, alleenstaanden en doorstromers. Vanwege het duurzame karakter is het een voorbeeld voor toekomstige bouwprojecten."

Duurzame wijk

De Noordrand wordt een gasloze wijk en er is veel aandacht voor duurzaamheid. Zo wordt het openbaar gebied duurzaam ingericht, met ruimte voor natuur, opvang van hemelwater en met zo min mogelijk verhard oppervlak. Omdat de wijk de natuur en het dorp in elkaar laat overlopen, blijft er een gebied van circa 30 meter onbebouwd tussen De Heiloop/Natura2000 gebied. Mensen die in dit gebied willen bouwen kunnen dit doen op ruime kavels (500 – 918 m2), midden tussen het groen. Omdat de gemeente Woensdrecht de ambitie heeft om deze woonwijk zo duurzaam mogelijk te maken, dient er ook duurzaam gebouwd te worden. Daar hangen natuurlijk veel voordelen aan, zoals het hebben van een toekomstbestendige woning en een lage energierekening. Maar de gemeente snapt ook dat het voor kopers wel lastig kan zijn om alle keuzes te overzien. Om toekomstige bewoners in het realiseren van een duurzame woningen te begeleiden heeft de gemeente Woensdrecht het 'Stappenplan duurzaam bouwen' opgesteld, waarin toelichting gegeven wordt op onder andere de bouwmethode, bouw-/isolatiematerialen en energie installaties.

Toegang

Voor Noordrand wordt een nieuwe toegangsstraat gerealiseerd. Daarvoor gaat het pand van Van Tilburg aan de Dorpsstraat 30 naar de vlakte. Dat gebeurt waarschijnlijk in september. Tot die tijd zitten onder andere Jeugdland en de Doorkomst Roparun nog in het pand. Die kunnen in mei verhuizen naar hun nieuwe onderkomen op de nieuwe gemeentewerf in Hoogerheide. De planning voor Noordrand is dat het bouwklaar maken voor de zomer start. Na de zomer moet dat af zijn, zodat de bouw kan beginnen. "De woningstichting wil heel graag beginnen met bouwen. Die doen dat zo snel mogelijk. Bij de kavels hangt het van de kopers af." De eerste woningen van de woningstichting zullen begin 2020 worden opgeleverd. "Dat kan een koper van een kavel ook, als ze heel erg snel bouwen. Maar waarschijnlijk zullen de eerste woningen op de losse kavels half 2020 pas af zijn.

Informatieavond

Op woensdag 20 februari 2019 wordt in de kantine van R.K.V.V. Odio Ossendrecht aan de Trambaan 8a te Ossendrecht een informatieavond over de verkoop van de bouwkavels gehouden. De avond start om 19.30 uur. Op 27 februari 2019 start de daadwerkelijke uitgifte van de bouwkavels. Dat gaat per loting. "Wie als eerste is, en die dag ook de enige is met een aanvraag, krijgt de kavel. Zijn er meerdere mensen geïnteresseerd in één kavel en vragen zij deze op dezelfde dag aan, dan zullen we gaan loten."

Meer informatie vindt u op: www.noordrandossendrecht.nl

Het pand aan de Dorpsstraat 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief