Afbeelding
Foto: Remon Rijper

Spoiler alert: bereikt Putse Suzana halve finale Project Rembrandt?

Door: Hanneke Marcelis

PUTTE - Fans van het schilderprogramma Project Rembrandt zaten zondagavond weer achter de buis gekluisterd. Want na twee weken onderbreking was het populaire programma dat wordt uitgezonden op NPO 1 eindelijk weer op tv. De zes overgebleven deelnemers gingen de strijd aan voor een plek in de halve finale. 

Voor de Putse Suzana Jovanovic wordt de wedstrijd steeds spannender. "Een half jaar geleden was het voor mij ondenkbaar dat ik zo ver zou komen bij deze schilderwedstrijd. Maar nu mag ik met trots hardop zeggen: ik heb het gehaald! Ik zit in de halve finale, hoe fantastisch is dat!"

Aflevering zes stond in het teken van beweging, en was voor Suzana de moeilijkste tot nu toe. "De ene dag stonden we met onze schilderezels in de dierentuin Blijdorp en de volgende dag stonden we in het prachtige SS Cruise Hotel Schip in Rotterdam. Allebei die dagen was de opdracht enorm zwaar omdat het bewegende modellen waren. Dat was bijna onmogelijk om uit te voeren", vertelt Suzana. "Ik had het meeste moeite met de olifanten. Houtskool is voor mij een onbekende techniek en de anatomie van de dieren ken ik ook niet zo goed. Maar de dansende modellen op het schip vond ik prachtig. Zij brachten echt een magische sfeer met zich mee en ik moest er spontaan van mee dansen! Daar heb ik echt van genoten."

Jury

Het werk dat Suzana maakte op het Cruise Schip werd door de jury niet enorm gewaardeerd. Maar de publieksjury daarentegen vond haar werk prachtig. Zij kozen het werk van Suzana als hun nummer 1. En daardoor belandde ze niet in de gevarenzone. Juryleden Lita en Pieter beoordeelde het werk van Suzana als middelmatig, en daarmee drong ze dus door tot de halve finale. "Na de uitzending kreeg ik meteen enorm veel berichten van mensen die zeiden dat ze vinden dat de jury weer ongelijk had. Heel erg fijn dat de kijker mij zo steunen!" Suzana kijkt enorm uit naar de komende opdrachten. "Ik ben ontzettend blij dat ik zo ver ben gekomen. Maar de prestatiedruk is nu natuurlijk alleen maar hoger. Opgeven is geen optie. Hop, naar de finale!"

Suzana volgen? Haar website is: www.suzanasjuart.com, en haar Instagram: suzana_sju_art_official



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief